Help for English

Dotaz pro pana Dr. Marka Víta

 

Vážený pane doktore,

pokud by to bylo možné, prosím o vysvětlení rozdílu ve výslovnosti „ә“ a „з“.

Děkuji,

Medal2

bohužel symboly se nezobrazily správně – jde tedy o takové to otočené „e“ jako např ve slově wErk a symbol, který vypadá jak číslice 3, tedy např. ve slově f3rst.

Nejsem sice p. Mgr. Vít, ale zkuste se podívat do informací na článek Fonetická abeceda, tam je vysvětlení i se zvukovými nahrávkami.

Ani já jsem o tom článku nevěděl, je tam pěkně zapečený. Možná by bylo lepší ho přesunout do Tipů a triků, nebo Gramatiky. :-)

No, nejsem doktor. Ale je fakt, že tam to najdete, v té sekci ‚informace‘.

Je pravda, že někdy nevím, kam podobné články zařadit.

Mnohokrát děkuji.

No, podle mě jde ve slovech WORK a FIRST o tutéž hlásku – píše se jako č.tři s dvojtečkou pro vyznačení délky: [w3:k] [f3: st].

Hrušindo prosím Tě to neřeš – merriam-webster dictionary uvádí u work obrácené „e“ a cambridge dictionary „3“. Je to rozdílné.

Dobrý den Marku, potřeboval bych doporučit knihu gramatiky…Jsem nadmíru spokojen s English Grammar in Use-interm.,ale už mi nestačí zodpovědět všechnu gramatiku. Měl byste nějakej tip? Už jste jednou zmínil v nějakym dotazu jednu knihu „kde je všechno“, ale nemůžu to za boha najít..Díky.

PRACTICAL ENGLISH USAGE (Michael Swan, Oxford University Press)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.