Help for English

confused

 

Chcela som sa vas spytat, ci sa Vam niekomu stalo, ze ste sa nieco ucili v skole a potom pridete do zahranicia a je to gramaticky uplne inak.NApr.my sme sa ucili na strednej (like me) je spravne a pytala som sa Americanky,ze (like I) je spravne.TAk ako sa mam naucit hovorit gramaticky spravne?

myslím, že to ta američanka řekla, protože si myslí, že je to tak správně… oni někdy mají pocit, že to, co říkají, je pravděpodobně špatně…a verze LIKE I jim přijde gramaticky lepší. Pravda je, že obě varianty jsou ‚správné‘, i když LIKE ME je daleko častěji používaná.

Ale souhlasím s tím, že ve škole vám my učitelé narveme do hlavy spousty nesmyslů. :-)

Ta Americanka je ucitelka anglictiny…ja som tiez pozerala jak vol, lebo ked pocuvate pesnicky,tak najdete spojenie like me.Ale vraj pesnicky nie su pisane gramaticky spravne. Aspon vy ste ma potesili tym, ze obe spojenia su spravne. :-D

Písničky jsou často gramaticky správně, a pokud tam jsou nějaké gramatické chyby, bývají to věci, které jsou běžné v hovoru.. tedy např. dva zápory ve větě, tvary jako SHE DON'T KNOW, YOU WAS… atd. (a to jsou skutečně výjimky). Odvažuju se říct, že písničky jsou ve VALNÉ většině 100% gramaticky správně… (i když některé žánry, jako např. rap, jsou na tom trochu hůř).

Tvar LIKE ME se upřednostňuje před LIKE I, protože zde je zájmeno jako předmět předložky, měl by tedy být předmětový tvar. Druhá častá varianta je LIKE I DO, tam to je proto, že to je věta a zájmeno je podmětem věty.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.