Pomoc s prekladom viet

Zdravim, potrebujem pomoct s prekladom tychto viet. Dakujem

1. Bol by to problem? – predpokladam ze mozno pouzijete – would it be a problem? Ale zaujima ma preco, v nasom jazyku pouzijeme “bol” cize minuly cas, preco v ang nie?

2. Odkial beries tu istotu? Where do you take the certainty from? – minule som tu podobnu vec riesil ale stale si niesom isty.

3. Môžeš zostat u mňa doma. Napr prespat a pod. Chcem prelozit to “u mňa” prekladace tu pouzivaju vkuse at home no to nie je presne vyjadrenie toho co chcem.

4. Voľna izba.

1. V našom jazyku použijeme “bol by” a to je podmieňovací spôsob a nemyslíme tým minulý čas.
  2. Často vo filmoch je “at my place” = u mňa, u mňa doma

Odkial beries tu istotu? Where do you take the certainty from? What makes you so sure (about that)? Voľna izba – chybí kontext. Bud' spare room nebo empty room.

Desperatedan: opat preklad ktory by mi v zivote nenapadol, existuje sposob ako by som k spravnemu prekladu dosiel aj sam? Pripadne ako si overit ci je moj preklad spravny? Dakujem

Odkaz na příspěvek Příspěvek od TK1991 vložený před 7 lety

Desperatedan: opat preklad ktory by mi v zivote nenapadol, existuje sposob ako by som k spravnemu prekladu dosiel aj sam? Pripadne ako si overit ci je moj preklad spravny? Dakujem

K idiomatickému překladu se nedá vždy dojít logicky. To člověk musí tak nějak odposlouchat.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od TK1991 vložený před 7 lety

Viz např.: Let's MAKE IT SIMPLE!

Jinak jak říká Boffin, je třeba být v kontaktu s jazykem. Denně číst, číst, číst, poslouchat, sledovat. Potom se nemusíte skoro nic “učit” a spousta věcí Vás napadá zcela automaticky, protože jste je milionkrát viděli/slyšeli. :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.