Zdravím,
četl jsem si zdejší článek ohledně slovíčka pair a mám v tom trochu chaos.
Koupila si kalhotky. – She bought panties / a pair of panties.
Jsou tyto obě možnosti správně nebo je potřeba udávat a pair of panties?
Děkuji mockrát, Dominik
Zdravím,
četl jsem si zdejší článek ohledně slovíčka pair a mám v tom trochu chaos.
Koupila si kalhotky. – She bought panties / a pair of panties.
Jsou tyto obě možnosti správně nebo je potřeba udávat a pair of panties?
Děkuji mockrát, Dominik
She bought panties, she bought some panties, she bought a pair of panties – všechny jsou správné.
Some panties/glasses/jeans/scissors/braces (AmE suspenders – kšandy/šle) atd může znamenat jedny nebo několik. Když je třeba zdůraznit, že jsou jedny, tak řeknete one pair nebo a pair.
Děkuji moc! Chtěl bych se ještě zeptat, zda lze říci: I bought a piece of underwear. Nebo je potřeba zachovat pair?
A piece of underwear zní divně. An item (kus/kousek) of underwear nebo an underwear item. I bought an item of underwear. I bought an underwear item.
By the late 1870s knickers were accepted and widely worn by women; although as an item of underwear they were never referred to in polite conversation. … T-shirts originated as an underwear item but became popular as outerwear for their comfort and casual look.
Děkuji moc, Dane!
Měl bych ještě jeden dotaz ohledně počítání plavek. Koupil jsem troje plavky. – I bought 3 pairs of swimwear. Hodí se zde 3 pieces? I bought 3 pieces of swimwear?
Děkuji mockrát.
Měl bych ještě jeden dotaz ohledně počítání plavek. Koupil jsem troje plavky. – I bought 3 pairs of swimwear. Hodí se zde 3 pieces? I bought 3 pieces of swimwear?
Děkuji mockrát.
PAIR se používá jen s tzv. párovými podstatnými jmény. Máme o tom tady článek. S nepočitatelnými podstatnými jmény jako BAGGAGE, FURNITURE či SWIMWEAR se používá nejčastěji A PIECE OF…
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.