Panties / a pair of panties / two pairs of panties

Zdravím,

četl jsem si zdejší článek ohledně slovíčka pair a mám v tom trochu chaos.

Koupila si kalhotky. – She bought panties / a pair of panties.

Jsou tyto obě možnosti správně nebo je potřeba udávat a pair of panties?

Děkuji mockrát, Dominik

She bought panties, she bought some panties, she bought a pair of panties – všechny jsou správné.

Some panties/glasses/je­ans/scissors/bra­ces (AmE suspenders – kšandy/šle) atd může znamenat jedny nebo několik. Když je třeba zdůraznit, že jsou jedny, tak řeknete one pair nebo a pair.

Děkuji moc! Chtěl bych se ještě zeptat, zda lze říci: I bought a piece of underwear. Nebo je potřeba zachovat pair?

piece of underwear zní divně. An item (kus/kousek) of underwear nebo an underwear item. I bought an item of underwear. I bought an underwear item.

By the late 1870s knickers were accepted and widely worn by women; although as an item of underwear they were never referred to in polite conversation. … T-shirts originated as an underwear item but became popular as outerwear for their comfort and casual look.

• Francouzi objevili zajímavý kus spodního prádla. The French have discovered an interesting item of underwear / underwear item.

Děkuji moc, Dane!

Měl bych ještě jeden dotaz ohledně počítání plavek. Koupil jsem troje plavky. – I bought 3 pairs of swimwear. Hodí se zde 3 pieces? I bought 3 pieces of swimwear?

Děkuji mockrát.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Ing. Tomáš Smutný vložený před 7 lety

Měl bych ještě jeden dotaz ohledně počítání plavek. Koupil jsem troje plavky. – I bought 3 pairs of swimwear. Hodí se zde 3 pieces? I bought 3 pieces of swimwear?

Děkuji mockrát.

PAIR se používá jen s tzv. párovými podstatnými jmény. Máme o tom tady článek. S nepočitatelnými podstatnými jmény jako BAGGAGE, FURNITURE či SWIMWEAR se používá nejčastěji A PIECE OF…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.