details (about) what is wrong

Ahoj.
Řeším s e-shopem problém týkající se toho, že mi zásilku po uznání reklamace nedopatřením poslali z jiné země, než je země, kam jsem ji posílal. E-shop si pochybení uvědomil, omluvil se a informoval, mne že situaci řeší s distribučním centrem s tím, že mi dají vědět co a jak do 48 hod. Doba uběhla, nebyl jsem informován a tak se mailem připomínám.

Hello.
Could you please provide me with more details (about) what is wrong with my consignment?
Please keep me updated as new information comes in.
Thank you.

Nejsem si jistý, zda je nutné za details uvádět “about”.
Můžete mi prosím poradit?
Děkuji Vám

Ano, řekl bych, že je to nutné. Asi to moc nedokážu vysvětlit, ale instinktivně bych to tam určitě dal.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Pavel Dvořák vložený před 7 lety

Ahoj.
Řeším s e-shopem problém týkající se toho, že mi zásilku po uznání reklamace nedopatřením poslali z jiné země, než je země, kam jsem ji posílal. E-shop si pochybení uvědomil, omluvil se a informoval, mne že situaci řeší s distribučním centrem s tím, že mi dají vědět co a jak do 48 hod. Doba uběhla, nebyl jsem informován a tak se mailem připomínám.

Hello.
Could you please provide me with more details (about) what is wrong with my consignment?
Please keep me updated as new information comes in.
Thank you.

Nejsem si jistý, zda je nutné za details uvádět “about”.
Můžete mi prosím poradit?
Děkuji Vám

Určitě ano. WHAT takto nemůže postmodifikovat podstatné jméno. Co by to bylo za vztah? Vztažná věta? Ta určitě WHAT mít nemůže. Potřebujeme použít předložku, jsou to detaily ČEHO. Za předložkou je potom předmětná věta, která WHAT mít může.

Mockrát děkuji za vysvětlení Marku. Osobně kdybych se měl rozhodnout zda about dát či nikoliv, tak bych jej tam také dal, ale 100% jsem si nebyl jistý. Teď už budu vědět.

Ještě bych se rád zeptal, kdy se používá předložka about a kdy of ve významu

Keep me posted/informed/up­dated about
Keep me posted/informed/up­dated of …

Poradíte prosím?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Pavel Dvořák vložený před 7 lety

Mockrát děkuji za vysvětlení Marku. Osobně kdybych se měl rozhodnout zda about dát či nikoliv, tak bych jej tam také dal, ale 100% jsem si nebyl jistý. Teď už budu vědět.

Ještě bych se rád zeptal, kdy se používá předložka about a kdy of ve významu

Keep me posted/informed/up­dated about
Keep me posted/informed/up­dated of …

Poradíte prosím?

Často jsou tyto předložky zaměnitelné. Nicméně pravidlo na to většinou není, protože se jedná o vazbu se slovesem. Některá se pojí s OF, některá s ABOUT, některá s oběma.

Napovědět by měl kolokační slovník.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 7 lety

Často jsou tyto předložky zaměnitelné. Nicméně pravidlo na to většinou není, protože se jedná o vazbu se slovesem. Některá se pojí s OF, některá s ABOUT, některá s oběma.

Napovědět by měl kolokační slovník.

Děkuji Vám Marku za odpověď. Hezký víkend.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.