Help for English

FCE

 

Jaká kniha je dle Vás nejvhodnější pro dlouhodobější domácí přípravu? Chtěl bych se dozvědět o všech částech zkoušky a ne jenom o gramatice. Díky moc.

Doporučuji např.
http://www.englishbooks.cz/knihy/1054-FCE-(First-Certificate-in-English)/Objective-First-Certificate-Self-Study-Student's-Book.html

Je to tzv. Self-study students book, je to normální učebnice pro kurz, ale s dodatečnými stránkami s vasvětlením, klíčem, pokyny apod. Navíc se k tomu dá koupit CD s poslechy. Tuhle zrovna nemám, ale mám to samé pro úroveň ADVANCED také pro úroveň PROFICIENCY.

No a potom samozřejmě practice testy, dobrá je taky FIRST CERTIFICATE TESTBUILDER:
http://www.englishbooks.cz/knihy/2870-FCE-(First-Certificate-in-English)/First-Certificate-Testbuilder-(With-Key).html
Je s klíčem a hlavně s vysvětlením odpovědí, což jinde nebývá. Řeknou vám jak to mělo být, proč to tak mělo být, aproč byla např. vaše odpověď špatně.

Děkuji moc za odpověď. Já jsem si tedy nejdříve dle různých rad vybral FCE Language Practice a FCE Practise Tests Plus 2. Myslíte, že tato kombinace je pro přípravu dostačující?

Ještě přidávám odkazy na mnou uvedené knihy:
http://www.englishbooks.cz/knihy/1650-FCE-(First-Certificate-in-English)-gramatika-slovni-zasoba/First-Certificate-Language-Practice-(With-Key)-New-Edition.html
http://www.englishbooks.cz/knihy/2441-FCE-(First-Certificate-in-English)/First-Certificate-Practice-Tests-Plus-2-(with-key).html

No, myslím, že podle těch PRACTICE TESTS PLUS 2 uvidíte sám, jestli to stačí, nebo ne.

Máte někdo zkušenosti z knihou Fast Track to FC?

Zdravím! Mám takový problém. Na škole máme více zájemců o složení zkoušky FCE. Chtěl bych se zeptat, zda se dá na internetu najít přihláška, kterou bych byl schopen vytiskout. Myslím přihlášku k této zkoušce, Děkuji, Martin!

já sem se rozhodl si první udělat základní českou státnici(teda doufám že k ní dojde ptž. jsem přihlášku podal nevím jestli dostatečně brzy).hlavně z toho důvodu ptž. je asi o 2 tisíce levnější než FCE a požaduje stejné znalosti…takže je to myslím výhodnější-už z toho důvodu že jako 16tiletý asi hned tak v zahraničí pracovat nebudu a v budoucnu se dá fce nebo cae „dodělat“ kdykoli . . . :-)

Chtěla jsem se zaptat, zda nevíte, které části se u FCE dělají v listopadu, tudíž jako první kolo a pak jaké části přesně v prosinci.Nevíte? Moc byste mi tím ulehčil práci…Předem moc děkuji.

V listopadu se žádné části nedělají, letošní termín je myslím 11. prosince, nebo 12. prosince. Podívejte se na stránky Britské rady, tam najdete přesné info.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli si myslíte, že má vůbec cenu jít za rok a půl na zkoušky FCE, když jsem sotva na úrovni intermediate a ve škole používáme učebnice Upstream. Nevím, jestli bych vůbec měla šanci se do té doby naučit tak dobře anglicky…

MOžné to samozřejmě je, neznám vás, ani nevím, jak na tom jste v angličtině, ani kolik úsilí tomu hodláte věnovat. Na tom záleží především, ne za jak dlouho ta zkouška je.

Mám dotaz. Vím, že na projítí přes FCE je potřeba min 60% úspěšnosti. Není mi však zcela jasné, zdali je to celkové skóre (projdu tedy, když bude průměr ze všech částí vyšší než 60%) nebo zda výsledek každé části musí být min 60% úspěšnosti. Docela by mi totiž vyhovovalo, kdybych mohl nabrat nějaké body (procenta) v části, kde si věřím na víc než 60 procent a nechat si tak rezervu na části, kde pokuhlávám (reading, listening, aj.). Díky za případnou odpověď.

Počítá se celkové skóre, takže když budete mít všechny části na 90 procent, jednu můžete klidně udělat na nula procent a stále ještě projdete.

Paper 3 Use of English – Part 2 Open Cloze

Doplnuje se vzdy jen jedine slovo. Povazuje se zkraceny tvar, napr. „didn't“ za jedine slovo. Docela me to prekvapilo v jedne z testovacich verzi. Spravne odpoved znela prave „didn't“, pricemz to jsou prece slova dve??

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.