Help for English

podcasts

 

ahoj,
zaujimalo by ma, ake podcasty v anglictine pocuvate?
Najma by ma zaujimali podcasty zamerane na vyuku anglictiny, rozsirovanie slovnej zasoby, atd.

Je ich strasne vela, no taktiez strasne vela je nekvalitnych.
S ktorymi mate dobre skusenosti? Podelte sa :-)

Zacnem ja :-)
Mne sa osobne pacia podcasty na

– englishpod.com su tu od urovne newbie az po advanced(hoci su platene, pri zaregistrovani mate zadarmo plny pristup po dobu 7 dni). Zdaju sa mi velmi kvalitne, no ale aj velmi drahe
hodnotim na 9/10

– dnes som nasiel http://www.justvocabulary.com/podcast/ , kde raz za cas vyjde podcast v ktorom sa rozoberu 2 nezname slovicka(je zadarmo, sluzi na pripravu na GRE a SAT) nejak extra ma sice neuhuril, no davam mu 5/10

Co třeba eslpod.com

Je tu na i recenze:

http://www.helpforenglish.cz/…Podcast.html

Englishpod.com vlastně znám. Dřív jsem tam chodil, protože podcasty byly zdarma. Teď koukám, že se dost změnilo. :)

Jj, aj v skole nam ho odporucali. No kedze som strasne alergicky na neprirodzenu anglictinu(v tomto pripade sa to tyka rychlosti), tak som po vypocuti asi polky podcastu tu stranku nenavratne opustil :-)
Obsahovo vsak nie je zly :-)

Vyzkoušej tedy http://www.elllo.org

Podcasty nezní tak nepřirozeně a uměle :)

no toto uz je lepsie :-) Predsalen este mi chyba nieco, kde sa fakt zameriavaju na vyuku. Toto na mna posobi trosku tak, akoby to boli nejake konverzacky iba. Ale vdaka, pre zaciatko to vyzera celkom v pohode :-)

mas este nejake podcasty v rukave? :-)

pozeram este http://www.thebobandrobshow.com/…te/index.php co su uz skoro uplne konverzacky, ale uz dlhsie a hoci zjavne tie texty viac menej hovoria volnejsie(nie je to profesioalny podcast), celkom sa mi pozdava 5/10

PS: ano, na englishpod pribudlo par podcastov a uz si to spoplatnili, tak isto, ako frenchpod, chinesepod atd. Ja to teraz ako chudobny student obchadzam scriptom, ktory ma kazdych 7 dni automaticky preregne, ale ked budem starsi, asi im si to budem platit, lebo hoc je to za peniaze, je to celkom slusne.

Ještě znám http://www.englishbaby.com/
Taky docela zajímavá stránka. Měla by být zdarma :)

Já mám ráda listen-to-english.com. Je to často vtipné a poučné. I když spíš ne pro velmi pokročilé.

Já listen-to-english.com přímo zbožnuji. Za ty dva roky co tam chodím jsem vše přečetl. Upravuji si každý článek pro svou potřebu ve WORDu. Po večerech pak mám co číst a poslouchat. O Anglii (GB) jsem do té doby moc nevěděl (EN jsem se na škole nikdy neučil). Teď už toho vím o hodně více, dokonce plánuji za dva roky navšívit Skotsko :-) . Na druhé straně to někomu memusí vyhovovat, kdo je na úrvovni větší než B2.

kiez by existovalo nieco ako listen-to-french.com, kde by som takuto rychlost rozpravania viac nez uvital :-) A mozno by sa mi to aj zislo, lebo o Anglicku neviem totalne nic(okrem toho, ze cez Londyd tecie Temza a sklada sa zo Skotska a nejakych dvoch dalsich casti :-))

este poukazem na jeden celkom zaujimavy podcast, ktory som dnes nasiel; hoci ma nepopularny nazov
http://thewordnerds.org
ale jeho obsah je celkom zaujimavy a asi si ho subscribnem. Totiz podcasteri sa rozpravaju o mnohych temach, vyjadruju svoje myslienky, atd. Znie to velmi spontanne, takze je to celkom prijemne pocuvat.
Pre lepsiu predstavu uvediem, zopar nazvov epizod:
* Workplace Communications (119)
* Nostalgia (118)
* Writing (117)
* Translation (116)
* Facebook and Social Networking (115)
podcasty su vsak dost dlhe(az do hodiny). Odporucam pre ludi B1+.

Stale vsak hladam podcast zamerany na rozsirovanie slovnej zasoby na urovne B2~C1. Ked nieco najdete, prosim postnite to tu :-)

vec poriesena, nasiel som http://china232.libsyn.com/ :-) obsahovo zaujimave, pre B1~B2 a aj na tu trosilinku pomalsiu anglictinu a hnusne kanadska „aboot“ :-) sa da zvyknut – hlavne, ze je to zamerane na vocabulary.

Keby ste niekto este nieco nasli, nevahajte napisat :-) Myslim, ze je to prospesne, ak viac sa najde taky suhrn kvalitnejsich podcastov :-)

tady je trosku neco krapet jinyho ale myslim že se to nekomu bude libit,me se to libilo hodne,hlavne sekce unkempt,poslouchejt od jednicky :-)
http://hollywoodpodcast.com/

Pár kanálů ve svém iTunes odebírám, ale poslouchám z nich pouze the ESL podcast, protože mu nejvíce rozumím, jsou tam příjemné hlasy a i to co se tam rozebírá je dost zajímavé. Opravdu velice poučné. :)

http://www.betteratenglish.com/

Jen tak náhodou jsem na to narazil, moc jsem to nezkoumal takže každý ať si udělá obrázek sám, pokud chce.

Doporučoval bych projít celé toto téma:

http://www.helpforenglish.cz/cz/forum/?…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.