Help for English

Vyhledávání

 

Dobrý den,
poradíte někdo? Připadám si jako trouba, zkoušela jsem už několikrát vyhledat téma pomocí okénka vlevo nahoře. Jednou jsem hledala sloveso LIKE a dnes WOULD a nic mi to nenajde, ani v rozšířeném vyhledávání. Proč to nevyhodí články, kde se o tom něco píše? Nenašla jsem WOULD ani v gramatice :-( :oops:
Dík za radu

Dobrý den,
zkoušela jsem teď najít Vámi zmiňované would a vyhodilo mi to asi 7 stránek s odkazy, mezi nimi i nějaká ta gramatika (podmiňovací způsob apod.). Co konkrétně hledáte?
P.S. Doufám, že nevadí, že jsem se ujala odpovědi já :-)

Ne, nevadí, že ses chopila odpovědi. Zrovna jsem přemýšlel, jak odpovím.

Vůbec tu technologii vyhledávání nemáme ještě moc vychytanou, ale snad si s tím časem poradíme trochu více elegantně.

Tady jde o to, že se slovem WOULD se pojí poměrně dost gramatických jevů, můžete to hledat mezi podmínkovými větami, mezi nepřímou řečí, mezi časovou sousledností…
LIKE je slovo, které má spousty významů. Najdete tu člaánky např. o rozdílech mezi LIKE/AS, nebo článek o Gerundiu/in­finitivu (co se za LIKE používá)…

Díky za odpovědi od obou,
přiznám se, že si připadám trochu mimo mísu, problém bude asi i to, že neznám ty přesné názvy pro určité jevy. Would jsem si spojila správně s podmiňováním, ale gerundium mi zní trochu jako z Norštiny, mohla by to být třeba nějaká společenská místnost:-))))…jó, proč nás neučili ve škole latinu:-(
Pochopila jsem tedy správně, že jste to také zadávala (janatánek)do okénka pro vyhledávání???? možná dělám chybu někde jinde. A je možné, že třeba u mě by to vyhledávání nefungovalo, může se to stát???

Já raději vyhledávám pomocí rozšířeného vyhledávání, tedy hledáte-li minulý čas, je to lepší napsat do rozřířeného vyhl. a hledat jen v názvech. Jinak to najde všechny články, testy, cvičení, kde se slovo ‚minulý čas‘ objevuje, a těch budou desítky.

o.k., vyzkouším.
Zatím díky.

Dobrý den,
myslím si, že by se tu uplatnilo i vyhledávání v diskuzním fóru.

To je pravda… to vyhledávání budeme muset předělat od základu.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.