Help for English

writing FCE

 

Přihlásila jsem se na FCE, ale mám problémy s částí writing. Mohli byste mi poradit nějaký materiál nebo internetové stránky, které by mi pomohli se zlepšit nebo kde by byly tipy jak které útvary psát?

Já jsem se ucila z Focus on FCE..Bylo tam zamereny na gramatiku,potrebna slovicka a i hodne na psani.. bohuzel u toho psani je vyhodou, kdyz mas nekoho kdo ti to opravi a zhledne. Ale je tam cast knihy venovana uzitecnym frazim, jak se pise report, letter, discussion,com­plaints atd.Mne to moc pomohlo, asi by stalo za to si tu knizku poridit.

http://www.amazon.co.uk/…p/0175569975

Tak dík, já na to mrknu :-D

Já se učím z Ready for FCE, ale asi bude velmi podobná jako výše zmíněná Focus on FCE.

Edit: Jedinou nevýhodu u Focus on FCE vidím tu, že není aktualizovaná k roku 2008.

kaama:
takze ty potrebujes nieco LEN na writing?
No jednak ti mozem odporucit, aby si si prefotila napr. z knizky First Certificate Masterclass(nasa skolska ucebnica) na konci poslednych 6–8 stran. Tam je venovana kazda dvojstrana jednemu utvaru, ktory treba na FCE zvladnut. Nie je to legalne cez forum posielat ti linky na PDF verziu knizky, ale verim, ze ked to chces, tak si to na nete najdes, resp. ked nie, tak napis sukromnu postu a mozno skusim pohladat ja :-).

Ked ale chces nieco viac, tak ti velmi odporucam „CAE Writing Skills“ od „Felicity O'Dell“. Mam len jej PDF verziu a je postarsia a podrahsia, ale som dost spokojny. A hoci si zhanala nieco na FCE, myslim, ze toto by ti tiez velmi pomohlo.

McKay: a tak ja si u toho writingu myslim, ze aktualizovat fraze na napsani report nebo dopisu zas neni tak dulezite. Ja jsem si s tim vystacila a dneska jsem se dozvedela, ze se to vyplatilo:) Ale je fakt ze v FCE jsou zmeny, a v te knizce jsou i stale ty casti,ktere u samotne zkousky uz nejsou. Tak na zbytek asi jinou knizku, ale na writing si myslim, ze to je ok

Podobné přehledy jak píše tomasnovella jsou i na konci učebnice FCE Gold, z toho jsem čerpal já. Podle mě je dobré se z toho naučit jak ty jednotlivé styly strukturovat, jaké používat fráze na začátku, spojovací výrazy, ukončení, atd.
A potom procházet všemožné „practice tests“ a psát a psát. Připravit si pořádně texty na ty obvyklá témata jako shopping, travelling, how to learn English, how to keep fit, protecting the environment, inviting your friend to your town/country, pak nějaký příběh – story, který se s trochou štěstí bude dát napasovat na danou začínající větu atd. Pak „naostro“ člověk nějak použije to co už jednou psal. Mě to takhle vyšlo perfektně.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.