Help for English

Jsem zoufalá

 

Angličtinu se učím od čtvrté třídy, ale až poslední rok mě teprve začala bavit. V té době jsem se dala do pilného studia angličtiny. Dnes jsem dělala pohovor do práce a má angličtina byla katastrofální. Vše co mi už doma jde perfektně bylo pryč. Slovíčka se učím s příkladovými větami, které si schválně sama vymýšlím, aby se mi lépe zapamatovali, přesto jsem je neuměla nervozitou použít. Když píši test, má gramatika je vždy moc dobrá, přesto jsem však v mluveném projevu všechny časy pletla dohromady. Ta paní na mě koukala jako na zjevení. Byla jsem pozvána s tím, že má angličtina je na úrovni intermediate až upper-intermediate a když jsem něco vyslovila, byla jsem jak začátečník. Už jsem z toho vážně zoufalá a má snaha mi přijde úplně zbytečná.. Má někdo spásnou radu???

vsecko chce akorat praxi a nenechat se zdeptat pocatecnima neuspechama…

Toto je častý ‚stav‘ studentů. Teoreticky zvládají jazyk docela dobře, dokonce i dobře rozumí, ale jakmile mají mluvit, ‚zaseknou‘ se a nejde to…

Doporučuji sehnat si v okolí nějaké anglické kamarády, což je však často problém. Rozhodně by neuškodil konverzační kurz, který se nezaměřuje na gramatiku, ale prostě jen a pouze na mluvení, případně poslech.

No a taky je dobré prostě trochu ‚trpět samomluvou‘ :-)
Prostě si říkejte sama pro sebe, co právě děláte, co se děje kolem vás apod.

Určitě to však nevzdávejte, je to sice otázka několika měsíců, ale pokud máte k angličtině vztah a baví vás, určitě se to časem povede :-)

zkuste některé tipy ze sekce Tipy a Triky – Jak na to: Speaking.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.