Help for English

Jazyková škola LITE

 

Zajímalo by mě zda má někdo zkušenosti s jazykovou školou LITE (nejlépe v Plzni). Mám velké problémy v konverzaci a podle referencí, které má jazyková škola LITE na web stránkách tak se tam naučí mluvit snad každý. Ráda bych to zkusila, ale ráda bych měla reference i od někoho z vás.

Možná se pletu… ale není to církev? Tak nějak jsem to pochopila z nějakého rozhovoru dvou Američanek, které na ulici jejich kurzy prodávaly a myslely, že jim nikdo nerozumí 8-)

Nic takového jsem nenašla, nevím. Ale jsem už zoufalá s tím mluvením. Snažím se mluvit doma sama pro sebe ale nějak mi to nepomáhá. Jak jste se naučili rozmluvit vy? Kromě pobytu v zahraničí.

Oni by určitě neinzerovali, že jsou církev!!

Já teda musela v práci, ale prvně jsem fakt chtěla číst a přečíst si další díly knížek, které nebyly přeložený do češtiny. Člověk musí mít nějaký praktický a reálně dosažitelný cíl…

Neznám je, na a webu píší že 80% času v hodině mluvíte. Z toho usuzuji že jde o memorování nebo společné odpovídání celého kurzu učiteli. Pro mne tohle není, nicméně někomu to může vyhovovat, skočte si na jejich ukázkovou hodinu co na webu nabízí uvidíte.

No na mě jejich ukázková hodina velký dojem neudělala… Teď jsem se přihlásila do Polyglotu (nám. Míru) k rodilému mluvčímu, tak jsem zvědavá. Inzerovali to jako konverzaci pro mírně pokročilé.

podla effortlessenglish­.com je lepsie prvy rok lepsie nesnazit sa vobec hovorit, teda pokial ste zaciatocnik a namiesto toho venovat 70–80 percent casu pocuvaniu anglictiny, samozrejme adekvatnej vasej urovni. Mozog si tak zafixuje spravnu vyslovnost a aj hovorenie potom ide lahsie.

Jenže já se AJ učím již od ZŠ, teď je mi 21. Teda aktivně jsem se tomu začala věnovat až poslední půl rok, ale i tak je to docela smutný :-(

Tak s LITE již mám nějakou zkušenost, proto tu ukončím vaše dohady a dám nějaké informace :-D . Absolvovala jsem u nich jeden kurz, i když na mě zas tak skvělý dojem neudělali, neříkám, že někomu jinému kurzy nevyhovovaly víc. A pokud vím, tak LITE není církev, nebo jsem alespoň nezaznamenala nic, co by tomu napovídalo.
To mluvení v hodině probíhá tak, že učitel něco vysvětlí (gramatiku tam předkládají v jakýchsi větných vzorcích) a studenti pak mezi sebou mluví a učitel chodí kolem mluvících dvojic a opravuje chyby. Nová slovíčka se učí tak, že je učitel napíše na tabuli i s překladem, celá skupina najednou si zkusí výslovnost a pak se všichni opět rozdělí do dvojic, kde každý musí říct na každé nové slovíčko několik vět (tuším že 5), obas jsme dělali i popis obrázku s novými slovy a tak.
Někomu to možná vyhovuje, ale já tam pochytila spoustu chyb, které se mi teď velmi špatně odstraňují-to je způsobeno tím, že pokud je více zároveň mluvících dvojic, nemůže být učitel všude a tím pádem chybu včas neopraví.
Pokud by byl ještě nějaký dotaz, tak ráda odpovím (když budu tedy vědět :-)). Pokud se chceš rozmluvit, tak sama za sebe bych ti spíš doporučila zajít si na pivo s nějakým rodilým mluvčím, nebo aspoň s někým, s kým jinak než anglicky mluvit nemůžeš, bude to levnější i efektivnější, než LITE.

LITE jako taková není církev, ale je (stejně jako studijní centrum BASIC, které se zaměřuje na práci s dětmi s dyslexií) organizačně a částečně i ideově provázaná se scientologickou církví. A scientologové nemají zrovna nejlepší pověst; osobní zkušenost s nimi nemám, stačila mi zprostředkovaná (od člověka, který prošel jejich „psychoterapií“).

Tethalka, tak to jsem ráda, že to říkáš, protože informace o Lite mám a docela jsem jim věřila – a to, co jsem zaslechla od těch Američanek, co kurzy na ulici „prodávaly“, to potvrdilo. A Basic… bohužel taky, ten se tím nijak neskrývá. :oops:

Páni, tak to jste mě překvapily, fakt jsem netušila, že LITE má něco společného s církví…
No, každopádně jejich kurzy za sebe doporučit nemůžu, viz. můj předchozí příspěvek. Na jejich obranu ale mohu říct, že jsem v průběhu kurzu nic souvisejícího s jakýmkoli naboženstvím nezaznamenala.

sekty působí většinou nenápadně, pomalinku… jinak by nikoho nepolapili.

Ono u scientologů jde spíše o manipulaci prostřednictvím různých osobnostních auditů (br).

právě. Určitě jsem o tomto museli slyšet ve spojení s Tomem Cruisem, ne?

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.