česká slova podobná anglickým

dobrý den,
slyšela jsem, že existuje asi 200 českých slov, které jsou podobné anglickým…nebo naopak!? můžete mi někdo poradit, kde bych tyto slova (seznam) – pokud existuje, našla na netu?
díky, Lenka

200???? Kdo mohl říct, že jich je 200?

těch 200 mi bylo řečeno, ale jestli tomu tak je to opravdu nevím :)
díky moc za odkaz

řekl bych, že podobných slov určitě bude více.. ale jde o to, co kdo považuje za podobnost.

Jsou slova HOUSE (a) a HOUSE (č) podobná? A nebo jsou podobná BIT a BIT? (Budeš bit…?) Potom těch slov bude určitě daleko víc. :-)

jak se mají (nejen) děti učit slovíčka? Např. s tím domem a housetem. Když se učí slovíčko „house“= dům, tak stejně se ho učí tak, že si říkají jak se píše: HOUSE. Občas k nám přijde známá se synem (3. třída) a já mám tendenci mu tvrdit, že i když vidí house, tak musí vyslovit „haus“. Jen si nejsem jistá jestli ho tím tak akurát nepletu, no ale zvykat si bude asi muset :-) Jak učíte děti výslovnost?

přemýšlela jsem o tom, a vychází mi, že by se (nejen) děti měly napřed učit výslovnost (třeba s obrázkem) a pak teprve správné psaní slova (pravopis) = spelling. Nevíte někdo jak to mají děti v Anglii? Začínají chodit do školy už ve 4 letech a slyšela jsem, že se právě ze začátku zaměřují na spelling.
Předem se omlouvám, že je to mimo správnou kategorii, ale Markova odpověď mně inspirovala 8-)

Jde o to, že děti v anglii už slova dávno (několik let) znají, když se je ve škole začnou učit psát. České děti občas bývají vystaveny tomu, že se mají naučit zvukovou a grafickou podobu slova zároveň, což je velmi matoucí.

Anglické a české děti – je to úplně jiný postup.

Ve školkách a prvních třídách se samozřejmě u nás děti učí jen jak slova zní, tedy bez psaní (když samozřejmě ještě psát neumějí). V té třetí třídě už psát umí, ale je určitě na místě, aby ta zvuková podoba předcházela té psané. Tedy aby se nejdřív děti naučily to slovo říct a poznaly ho, když ho slyší a teprve s odstupem se trápily s tím, jak se píše.

Určitě je dobré začínat slovy, kde písmena odpovídají hláskám, tedy např. CAT, DOG, HIT, BUT apod. a teprve potom používat slova jako MAKE, kde distribude písmen neodpovídá distribuci hlásek.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.