Gramatika - WOULD YOU SAY, that......

Ahoj všem. Nedávno už jsem tu diskuzi na toto téma zadávala, ale bohužel mi to stále není jasný. :-(
V mé učebnici AJ uvádí, že po WOULD YOU SAY… se VŽDY musí použít sloveso v MINULÉM čase. Např. What would you say was the best way to do it? Otázka č. 1 – Překládám tuto větu jako minulost nebo přítomnost?
Otázka č. 2 – Copak fakt nemůžu říct např. Would you say that my life IS better than yours????????
Prosím, najde se to někdo, kdo mi v tom konečně udělá jasno?

jakou pouzivate ucebnici?

řekl bych že po „would you say“ může nasledovat v podstatě cokoliv.
to pravidlo, že musí následovat minulý čas je velmi velmi divný.

Je to v Callanove knize. :? Taky mi je to pravidlo divny, ale fakt to tam pisou, cerny na bilym.

Už nejednou jsme se shodli na tom, že Callanova kniha je plná nesmyslů. Nedávno tu byl dotaz na něco podobného, že je to prý v učebnici… a na můj dotaz VE KTERÉ byla opět tatáž odpověď.

minulý čas po WOULD je v podmínkových větách. A navíc ne vždy. :-) Hezký příklad hloupých nesmyslných polovičatých pravidel… a člověk by si řekl, že dnes už snad takové věci nikdo nepublikuje…

Hm, tak dekuju, je to docela smutny, kdyz clovek se podle neceho uci a pak zjisti, ze to jsou v podstate bludy. :?

Takze veta: Would you say that my life IS better than yours???????? je gramaticky spravna, muzu to tak klidne rict?

samozřejmě

:-( diky.

To je ale většinou tehdy, když se člověk učí podle nějaké metody či učebnice, která nějak vybočuje z řady, prostě podle něčeho přitaženého za vlasy. Mainstreamové učebnice od kvalitních nakladatelství tohle prostě nedělají.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.