Help for English

Slovník

 

Zdravim, jaky je podle vas na pocitac nejlepsi slovnik (at uz online, nebo s instalaci). Ja pouzivam Seznam-slovnik, ktery jak ho ted zlepsili tak je dobrej, ale nemam prehled tak se ptam jestli existuji nejake lepsi/podrobnejsi. Videl sem, ze treba na slunecnice.cz je ke stazeni hodne softwarovych slovniku. Jsou nejake kvalitni ,nebo postaci ten Seznam? Diky.

Já mám Oxford Essential Dictionary. Je i s CD pro instalaci a výklad jednotlivých slov je dobře srozumitelný. Pokud potřebuju překlad do ČJ, používám několik papírových slovníků, ale nakonec při čtení knih zjišťuju, že právě to slovíčko, které hledám, nikde není :-)
Jinak taky používám Seznam.U překla­dových slovníků bohužel lepší neznám.

Z online slovníků (překladových) bude Seznam asi nejlepší, dřív tomu tak nebývalo, ale teď bych se ho nebál použít.

Existují samozřejmě i lepší slovníky, například Lingea Lexion 5, ten je skvělý, ale neexistuje v online podobě. Nebo slovník od Fronka (nakl. LEDA)

http://www.lingea.cz/…slovnik.html

V případě, že hledáš i nějaký výkladový slovník, zde je přehled nejznámějších a kvalitních:

h4e.cz/2010111401

Nikdy ale nespoléhej na český překlad, vždy si význam ověřuj ve výkladovým slovníku.

Problém nastává když si není co ověřit ve výkladovém slovníku nebo když to dle výkladového slovníku „není to pravé“, např.když přiběhne paní účetní strašně se diví že jí nikdo obratem nesdělí anglický termín pro „zápočet faktur“.
Zde někdy pomůže tento slovník http://glosbe.com/ + následná kontrola ve výkladovém.

http://www.englishbooks.cz/…a-edice.html

ja si nemuzu vynachvalit tady tento…prekladovy a vykladovy slovnik zaroven…pokud chces, muzes si cesky preklad skryt…slovicka obsahuji prikladove vety, diky kterym se dozvis, jak se kazde slovicko pouziva( idiomy,koloka­ce,predlozkove vazby…) je k nemu i par bonusu..napr. ruzne hry nebo navody treba jak napsat esej atd…

dik vsem za nazory, neco sem si uz vybral :-)

Ahoj, oprašuji téma slovníků.

Poslouchám audioknihu o ang. gramatice a přednášející lingvistka tam pořád doporučuje vlastnit slovník Merriam-Webster's Dic­tionary of English Usage. Hodlám si ho kupovat. Dle anotace vypadá dobře.

Jen jsem se chtěl zeptat jestli ho někdo náhodou už nemáte a co na něj říkáte. Já klasicky používám výkladový Oxford edici 2020, ale tady se půjde více do hloubky u slovíčka, takže to bude taková kombinace výkladového slovník, Thesaura a Swana dohromady. Viz obrázky na Amazonu: https://www.amazon.com/…p/0877791325

Ještě tam ta lingvistka často čerpá z Garner's Modern English Usage, ale explicitně ke koupi ho nedoporučuje, na rozdíl od toho prvního. Podle anotace mně přijde, že je to ± podobné. Tak nevím jestli mám koupit jen ten první, nebo rovnou oba dva. Váš názor?

odkaz na Amazon: https://www.amazon.com/…5/ref=sr_1_1?…

Oba mají zhruba stejně stránek, okolo tisíce. První ale vydavá americkej Webster, kdežto druhej vydal Oxford. Nevím jestli to na to má vliv. Jinak Garner je Američan.

díky

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.