Help for English

Advanced Learner's slovníky zdarma ONLINE

ALL LEVELS Vydáno dne 14.11.2010

Víte, že všechny námi doporučované výkladové slovníky mají i svoji online podobu a jsou dostupné zdarma?



Advanced Learner's slovníky

ONLINE ZDARMA

Již mnohokrát jsme na našich stránkách mluvili o slovnících a již mnohokrát jsme podotkli, že kvalitní výkladový slovník by měl být pro studenta angličtiny naprostým základem. Je opravdu důležité, aby se používání takového slovníku stalo pro studenty naprostou samozřejmostí, stejně jako je pro ně samozřejmostí sáhnout po kalkulačce, když počítají nějakou složitější úlohu, stejnou samozřejmostí, jako je podívat se do mapy, když nevědí, kde která země či které město leží.

Kvalitním výkladovým slovníkem zde myslíme slovník od kvalitního nakladatelství psaný speciálně pro účely studentů angličtiny, tzv. LEARNER'S nebo ADVANCED LEARNER'S slov­níky. Na trhu je jich několik, většinu z nich jsme také na našich stránkách recenzovali. Mezi nejlepší slovníky patří tato pětice titulů (v abecedním pořadí):

  • Cambridge Advanced Learner's Dic­tionary
  • Longman Dictionary of Contemporary English
  • Macmillan English Dictionary for Advanced Learners
  • Merriam-Webster's Advanced Learner's Dic­tionary
  • Oxford Advanced Learner's Dic­tionary

Všechny jsou zpracované velmi kvalitně a jen těžko lze říci, který z nich je lepší. Někteří nadšení studenti si je již pořídili všechny a když něco vyhledávají, projedou často celý arzenál. Ovšem zakoupit si je obnáší poměrně velkou finanční oběť.

Máme pro vás ale dobrou zprávu. Skoro všechny tyto slovníky mají ONLINE podobu, která je (alespoň v té základní verzi) ZDARMA!

Doporučujeme si všechny z nich vyzkoušet a nalezená hesla občas mezi sebou porovnat. Sami si jistě brzy najdete svůj oblíbený slovník. Možná vám toto pomůže i při výběru knižního slovníku. Online slovníky jsou fajn, ale občas přeci jen je dobré sáhnout po knize a listovat…

Naším záměrem dnes není slovníky hodnotit, pouze vás na ně nasměrovat.

Cambridge Advanced Learner's Dic­tionary

 

Merriam-Webster's Advanced Learner's Dic­tionary

Longman Dictionary of Contemporary English

Oxford Advanced Learner's Dic­tionary

Pozn.: Slovník Macmillan bohužel v roce 2023 v této verzi skončil.

Závěrem

Doporučujeme si slovníky přidat do záložek či si je připnout na lištu prohlížeče mezi slovníky a opravdu denně je používat. Nevíte-li, co znamená nějaké slovíčko, jaký je rozdíl mezi dvěma slovy apod., nejdříve otevřete slovníky. Je to rychlejší a spolehlivější, než psát dotaz na fórum a potom čekat, zda vám někdo dá spolehlivou odpověď. Ve slovnících naleznete opravdu téměř vše, co člověk o slovu potřebuje vědět. Jen stačí umět je používat.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Slovniky.lingea.cz

Společnost Lingea nedávno vylepšila svůj online slovník, který je dostupný zdarma. Pokud hledáte kvalitní překladový slovník, je to jasná volba.
ALL LEVELS

Online vizuální slovník Merriam Webster

Učte se pomocí obrázků. Online vizuální slovník, jenž obsahuje nepřeberné množství obrázků s pojmenováním a výslovností na patnáct témat.
INTERMEDIATE

The Free Dictionary

Informace o online slovníku The Free Dictionary.
Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Advanced Learner's slovníky zdarma ONLINE 55 41033 Od Franta K. Barták poslední příspěvek
před 9 měsíci