Help for English

Oxford Bookworms LEVEL TESTS

ALL LEVELS Vydáno dne 13.09.2019

Chcete začít se zjednodušenou četbou a váháte, kterou úroveň si vybrat? Vydavatelství Oxford nabízí jednoduché rozřazovací testy.



Pokud si chcete zlepšit znalosti angličtiny, určitě existuje mnoho způsobů, jak toho dosáhnout. Kromě učení se ve škole a kurzů jde i o samostudium a jeho součástí by určitě mělo být čtení knih v angličtině.

Pochopitelně si začátečník nebo středně pokročilý student nemůže koupit jakoukoli knihu, protože by pro něj byla příliš obtížná. Proto různá nakladatelství již dlouho nabízí zjednodušenou četbu, tzv. graded readers (více v samostatném článku). Jde o knihy psané zjednodušenou angličtinou, které jsou rozděleny do několika úrovní podle obtížnosti. A právě zde mívají studenti občas problém. Neví, kterou úroveň zvolit.

Nakladatelství Oxford, které vydává řadu zjednodušených knih pod názvem Bookworms TTT *1, nabízí na svých stránkách několik testů, díky kterým budete mít lepší představu, po které úrovni knih sáhnout.

Princip je velice jednoduchý. K dispozici je celkem sedm úrovní obtížnosti. Ač možná nevíte, kam se přesně zařadit, určitě to tušíte alespoň přibližně. Kliknete tedy na úroveň, která je vám nejbližší a otevře se vám stránka se dvěma testy (na dvou záložkách)

Vaším úkolem je doplnit chybějící slova vždy z nabídky čtyř možností. V testu musíte dosadit celkem 30 slovíček. Pokud máte 80% až 95% správných odpovědí, vybraná úroveň by měla odpovídat vašim znalostem. Pro potvrzení si můžete zkusit i druhý test stejné úrovně.

Pokud jste však měli méně než 80%, je třeba zvolit úroveň nižší. Pokud jste měli více než 95%, zvolte naopak úroveň vyšší.

Nyní už máte určitě lepší představu, kterou úroveň řady Bookworms zvolit. Zde je pak tabulka s úrovněmi a počty slov:

A z jakých knih této řady můžete vybírat? Zde jsou odkazy na katalogy jednotlivých úrovní v online obchodu English Books, což je náš dlouholetý partner:

Můžete určitě sáhnout i po zjednodušené četbě jiných nakladatelství. Jejich úrovně jsou však sestaveny trochu jinak, proto berte tabulku pouze jako orientační.

Katalog všech knih pak naleznete zde.

Překlad:
  1. <span class=“correc­t”>bookworm</span> = knihomol


Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Úvodní rozřazovací test v englishme!

Jak funguje úvodní rozřazovací test v aplikaci englishme!

ALL LEVELS

Úrovně znalosti angličtiny

Jaké jsou úrovně znalosti angličtiny, co znamenají pojmy starter, elementary, intermediate atd., evropský referenční rámec pro jazyky, jak určit svoji úroveň.
INTERMEDIATE

Use of English 21a (revision)

Opakování z testů 15–20. Otestujte si, co jste se z nich skutečně naučili.

Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Oxford Bookworms LEVEL TESTS 17 29080 Od mhmm poslední příspěvek
před 8 lety