Help for English

Anglické diktáty v English Me

ALL LEVELS Vydáno dne 13.03.2015

Novinka v aplikaci English Me, díky které si procvičíte diktáty v angličtině.



Anglické diktáty v English Me

S diktáty v angličtině jste se možná již setkali. Někteří je dokonce znáte jako součást testování na základních či středních školách. Občas bývají i testovou úlohou v přijímacích zkouškách na VŠ apod.

Pomocí diktátů si rozvinete svoji dovednost poslouchat v angličtině, rozeznávat zvukovou podobu mluveného slova a procvičíte si psanou formu a pravopis. Dokonce se můžete setkat s novou slovní zásobou nebo gramatickými strukturami a případně si upevníte již známá slovíčka či známé vazby. Navíc vše je v kontextu a smysluplných větách, což ještě lépe napomáhá k tomu, abyste si dané lexikální či gramatické jevy zapamatovali a upevnili.

Jak si ale diktáty trénovat?

Nyní nově v aplikaci ENGLISH ME.

Přidali jsme pro Vás funkci, ve které to bude snadné, zábavné a poučné.

Na horní liště English Me si otevřete nabídku Obecné a klikněte na Trénink poslechu. Tam Vám aplikace nabídne čtyři možnosti procvičování.

EASY spočívá v tom, že ve větě budou vynechaná políčka, do nichž vyplníte vždy jen jedno slovo. Jednoduché, ale efektivní.

Pokud by toto bylo pro Vás moc snadné, můžete zvýšit obtížnost a zvolit si MEDIUM. V těchto diktátech je vynecháno ve větách více slovíček, stále ale platí, že do každé mezery doplníme jen jedno slovo.

Ještě větší výzvou bude ale procvičování HARD. V tom budete mít za úkol do každého políčka doplnit vždy dvě slova, což už nemusí být taková hračka.

Pokud se ale chcete ještě více přiblížit klasickému diktátu, zvolte si variantu EXPERT. Na první pohled možná žádná zásadní změna, ale už na ten druhý zjistíte, že každé políčko k doplnění může obsahovat jedno, dvě, nebo dokonce tři slova za sebou.

Tyto doplňovačky jsou časově nenáročné, ale jejich přínos je obrovský. Vidíte, že se nejedná o klasický diktát celého textu – takový by totiž nebyl pro námi zvolené médium příliš vhodný. V dlouhém textu by student pravděpodobně měl zbytečné překlepy, chyby v interpunkci či formátování… zdlouhavé psaní textu v mobilních přístrojích by navíc mnoho studentů zcela odradilo. O tom, že by Vám počítač takový diktát přesně opravil, nemůže být snad ani řeč. English Me Vám ale nabídne takové procvičování, na které si vždy budete moci najít čas, které zvládnete vyplnit bez větších problémů i ve svém mobilním telefonu či tabletu. Zpětnou vazbu navíc dostanete přesnou a okamžitou. Obtížnost vět se řídí Vaším nastavením úrovně v celé aplikaci.

V těchto cvičeních funguje systém inteligentní nápovědy, která Vám pomůže se ke správné odpovědi dopracovat – upozorní Vás, že např. zadané slovo je v jiném tvaru, že Vám v políčku nějaké slovíčko chybí či přebývá, napoví Vám prvním písmenem apod. Větu si můžete poslechnout kolikrát budete chtít a po dokončení aktivity se můžete ke všem větám znovu vrátit. Dokonce si můžete přečíst překlad diktované věty, a slovíčka, která jsou pro Vás nová, si můžete přidat do svých okruhů slovní zásoby.

Vět se zvukovou nahrávkou máme nyní okolo 3500 (zatím v americké angličtině), ale už se nahrávají další stovky vět.

Ještě jste o English Me neslyšeli?

O aplikaci English Me se více dozvíte v našem článku zde a detailní popis všech jejích funkcí si můžete přečíst v uživatelské příručce.

Sedmidenní testování aplikace je zcela zdarma.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

'Word Formation' v English Me

Nový typ cvičení v English Me – doplňujte do anglických vět správný tvar zadaného slova.
ALL LEVELS

Ještě více angličtiny v English Me

Novinky v aplikaci English Me – rejstřík gramatických a lexikálních kategorií s vyhledáváním, testy, cvičení, drily k vybraným kategoriím hezky pohromadě, články o gramatice a slovní zásobě přímo v English Me a další novinky!
ALL LEVELS

Diktáty v angličtině

Chcete si vylepšit poslech? Máte problém se spelováním? Libujete si v diktátech? Pojďme se podívat na odkazy, kde si právě pomocí diktátů poslech a spelování vylepšíte…
Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Anglické diktáty v English Me 7 5566 Od Petr Šorm poslední příspěvek
před 9 lety