Help for English

Výuková aplikace English Me! v novém

ALL LEVELS Vydáno dne 02.08.2020

Naše výuková aplikace English Me! má nyní nový vzhled. Jaké jsme pro vás připravili novinky?



Naše výuková aplikace v novém

Webové stránky Help for English jsme spustili v roce 2006 a od té doby u nás čerpají znalosti tisíce čtenářů. Vedle toho jsme vám nabízeli výukové programy Word Manager a Smart Tests pro ty, kteří chtějí získané vědomosti systematicky procvičovat.

V roce 2013 jsme pak představili výukovou aplikaci English Me!. Na rozdíl od našich starších výukových programů má jednu velkou výhodu – funguje online, takže se k ní připojíte kdykoli a odkudkoli (z počítače, tabletu či mobilu), a my ji můžeme stále zdokonalovat. Za ty roky jsme doplnili obrovské množství vět a nahrávek a představili mnohá vylepšení. Více o aplikaci zde.

Jedna z věcí, která nás ale trápila, byl vzhled, který nebyl zrovna moderní. Proto jsme se rozhodli ho radikálně změnit a vzali jsme to od podlahy. Máme proto i nové logo.

Pokud jste naši aplikaci již používali, veškerá vaše data budou dostupná i v nové verzi. Najdete zde tedy historii aktivit, své vlastní okruhy slovní zásoby i nastavení znalosti jednotlivých slovíček. Ponechali jsme také výukové plány a tvoření nových.

Kromě atraktivnějšího vzhledu je zde i několik změn a novinek.

Pozn.: Toto není výčet všeho, co náš program umí. Chtěli jsme vám jen představit (kromě vzhledu) zajímavé novinky. Podrobný článek připravujeme, nicméně další prvky aplikace jsou podobné jako ve starší verzi aplikace. Více zde.

Celkový přehled

První novinkou je celkový přehled, či jakási palubní deska. Zde vidíte vše, co souvisí s aplikací, což je např. jaké máte předplatné a kdy vám končí, jakou máte nastavenou úroveň, přehled všech dokončených aktivit a jejich výsledek apod.

Pokud jde o úrovně, nabízíme jich v nastavení celkem šest, a možná si všimnete, že naše nové barevné logo symbolizuje právě různorodost úrovní.

Zkušenostní body

Uživatelé nám často psali, že by rádi za práci v aplikaci získávali nějaké bodíky či odznáčky apod. Zakomponovali jsme tedy do aplikace systém zkušenostních bodů (xp). Za dokončené aktivity uživatel získá vždy určitý počet bodů xp (10 xp za každou aktivitu, kde je alespoň jedna otázka zodpovězena dobře, případně 15 xp za 80% úspěšnost nebo lepší).

Při dosažení určité hranice nasbíraných xp se uživateli vždy zvýší stupeň zkušeností. Hranice pro zvýšení stupně je z počátku nízká, ale postupně se zvyšuje. Na postup z prvního stupně na druhý stačí jedno nebo dvě cvičení, ale např. postup ze stupně 19 na stupeň 20 už bude mnohem náročnější.

Přehled v kalendáři

Získané body xp evidujeme po dnech. Na hlavní stránce je vidíte graficky zakomponované v měsíčním kalendáři. Světle zelenou barvou se zobrazují dny, kdy jste získali více než 10 bodů, sytější zelenou dny, ve kterých jste získali přes 30 bodů, a nejtmavší zelenou jsou označené dny, kdy jste dosáhli skóre alespoň 70 bodů.

Čím zelenější váš kalendář bude, tím větší pokroky v angličtině budete mít. Cílem je učit se každý den, i kdyby se jednalo jen o pár v telefonu vyplněných cvičení. V měsíčních kalendářích můžete libovolně listovat.

Výukové plány vs. samostudium

Obsah aplikace jsme rozdělili na výukové plány a samostudium. Výukové plány jsou určeny těm, kdo neví, co by se měli učit, a chtějí se nechat vést. Zde najdete (jak jste už možná zvyklí ze starší verze aplikace) počítačem generované plány, vždy výběr různých aktivit zaměřených na různé oblasti angličtiny. Jsou zde oblasti slovní zásoba, gramatika a obecné.

Oproti tomu samostudium je jakýsi rozcestník, kde si každý může vybrat přesně tu oblast angličtiny, kterou potřebuje, a procvičovat ji způsobem, který mu vyhovuje. (Samostudium obsahuje to, co bylo ve staré verzi dostupné přes menu na horní liště).

Najdete zde opět hlavní sekce slovní zásoba, gramatika a obecné, kde si můžete zvolit, co zrovna chcete trénovat. Samozřejmostí je také možnost přečíst si teorii.

Slovíčko dne

Slovíčko dne, které bylo vždy na hlavní stránce, je nyní v sekci samostudium. Doposud jsme zobrazovali vždy pouze aktuální slovíčko dne, ale v novém English Me zde uvidíte kromě toho aktuálního i slovíčka za několik dní zpětně (podle velikosti obrazovky i např. 5 starých slovíček). I zde ovšem platí, že slovíčky můžete libovolně listovat, nebo si nechat vygenerovat články o slovíčkách náhodně.

Další novinkou je něco, o co jste si hodně psali, a to přehled slovíček dne. Rozhodli jsme se je zobrazovat ve formě kalendáře. V základním menu (nad aktuálním slovíčkem dne) najdete ikonku kalendáře. Po kliknutí se vám rozbalí přehled pro aktuální měsíc. Listovat můžete samozřejmě i zpětně.

Zjednodušený přepis výslovnosti

V nastavení naleznete nově možnost vybrat si ze dvou způsobů zobrazení přepisu výslovnosti. Doposud jsme používali pouze IPA (mezinárodní fonetickou abecedu). Nyní máte na výběr mezi IPA a zjednodušeným přepisem, který uvítají ti, pro které bylo čtení klasického fonetického zápisu příliš obtížné. Praktický by mohl být zejména pro žáky s dyslexií.

Pozor! Určitě to ale neberte, že jsme vymysleli něco lepšího, než je IPA. Jednoznačně doporučujeme přepis výslovnosti pomocí mezinárodních fonetických znaků. Pokud je to alespoň trochu možné, pokuste se IPA naučit. Zjednodušený přepis je POUZE POMŮCKOU pro ty, kterým by IPA bránila v učení angličtiny.

Více informací o této novince včetně detailního vysvětlení, pro koho je zjednodušený přepis výslovnosti určený, naleznete v článku Zjednodušený přepis výslovnosti.

Hra “Nevybouchni!”

Hru hangman jsme přepracovali a přejmenovali na Nevybouchni! Oběšence, který nebyl úplně pro děti vhodný ani politicky korektní, jsme nahradili otevíráním truhly s pokladem a bombou, u které hoří doutnák. Možná je to prašť jako uhoď, řeknete si, ale pro nás byla tato změna důležitá.

Koupit jako dárek

Pokud víte o někom, komu by naše aplikace udělala radost, můžete ji zakoupit i jako dárek. Nabízíme dárkové poukazy na 12 měsíců užívání pro jeden či více účtů. Podrobnosti najdete na hlavní stránce v záložce “ceny”.

Staré English Me

Pro uživatele, kteří jsou již zvyklí na starou verzi, může být přechod na nové English Me obtížnější. Rozumíme vám. Proto jsme se rozhodli dál podporovat a udržovat starou verzi, aby uživatelé, kteří si zakoupili předplatné staré verze, mohli dále používat to, co si vlastně předplatili. Do staré verze ale již neplánujeme přidávat žádné nové funkce, veškeré úsilí budeme věnovat vylepšování nového English Me. Ke staré verzi se dostanete přes old.englishme.cz.

Další plány pro English Me

Toto však není zdaleka vše. Novinek připravujeme mnohem více, ale bohužel den má stále jen 24 hodin, proto je představíme postupně v dalších měsících.

Budeme určitě velice rádi za jakoukoli zpětnou vazbu (pozitivní i negativní). Psát nám můžete v diskuzi pod tímto článkem nebo přímo v aplikaci, kde ve spodní části najdete možnost “nahlásit problém”.

Věříme, že se vám nový vzhled bude líbit a přispějeme tak ke zlepšování vaší angličtiny.

www.englishme.cz



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Výuková aplikace English Me!

Dovolte nám představit vám naši novou výukovou aplikaci.

ALL LEVELS

English Me! pro skupiny

Víte, že naše výuková aplikace English Me! se skvěle hodí i pro školní třídy, přátele, kolegy v práci či celou rodinu?

ALL LEVELS

Vylepšené funkce slovníku v English Me

Ve slovníku v English Me nově zobrazujeme i nepravidelné tvary sloves a odkazy na články, které se daných slov týkají.

Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Výuková aplikace English Me! v novém 4 1684 Od Marek Vít poslední příspěvek
před 4 lety