Help for English

English Me! pro celou školu

ALL LEVELS Vydáno dne 19.08.2020

Představujeme nejžhavější novinku – možnost nákupu licence naší výukové aplikace pro celou školu za jednotnou cenu.



English Me! pro celou školu

Naši výukovou aplikaci English Me! jsme představili už v roce 2013. Od té doby jsme přidali spoustu novinek, včetně vylepšeného používání pro skupiny uživatelů, tedy rodiny, přítele, firmy i školy.

Pozn.: Podrobný popis toho, co vše aplikace nabízí, najdete zde.

Jako naprostou novinku nyní nabízíme jednotné předplatné pro celou školu. Za zvýhodněnou cenu 6 900 Kč na jeden školní rok (od 1. září do 31. srpna) může naši aplikaci používat neomezený počet studentů a učitelů v jedné škole. Nabídka je určena pouze pro základní, střední a vyšší odborné školy.

Podrobný článek o práci se skupinami uživatelů najdete zde.

V tomto článku si ukážeme, jak přesně postupovat, pokud si chcete založit skupiny v rámci jedné školy.

Důležitá část práce s aplikací je nutnost registrace a to jak pro toho, kdo kupuje hromadné předplatné, tak i pro jednotlivé učitele a následně i studenty.

Registraci provedete na úvodní stránce www.englishme.cz kliknutím na možnost Zkusím to na 7 dní zdarma. Systém po vás bude chtít zadat vaši emailovou adresu, zvolit si heslo a vybrat úroveň znaostí. Získáte tak možnost s aplikací pracovat na 7 dní zdarma.

Pokud jde o úrovně, nabízíme jich v nastavení celkem šest, a možná si všimnete, že naše nové barevné logo symbolizuje právě různorodost úrovní.

Nákup školní licence

Pokud jste zaregistrováni a přihlášeni, pak v přehledu aplikace kliknete na prodloužit předplatné a vyberete si možnost školní licence:

Vyplníte fakturační údaje, kde je důležitou součástí název školy (firmy) a vaše IČO, a po vytvoření objednávky ji máte možnost zaplatit platební kartou nebo převodem.

Po uhrazení se vám v přehledu aplikace změní informace o předplatném. Běžně se v tomto okénku ukazuje, do kdy platí vaše předplatné. V případě školního předplatného zde vidíte “pro školní rok 2020/2021”. Stejné podrobnosti pak na tomto místě naleznou všichni vámi přidaní učitelé a pak také jednotliví studenti.

Jak přidat další učitele

Není asi v silách jediného člověka, aby spravoval databázi všech učitelů a studentů školy. Do aplikace můžete pod svůj účet pozvat neomezené množství učitelů vaší školy. Podmínkou však je, aby již měli vytvořenou svou vlastní registraci.

V menu vpravo nahoře zvolíte “předplatné” a zobrazí se vám stav a seznam objednávek, kde kliknete na “akce” a “zobrazit detail”:

Zde byste měli vidět svůj email, protože jste skupinu založili a jste tedy jediný učitel (administrátor). Vložením emailů dalších učitelů je přiřadíte do vaší školní skupiny. V ten moment se jejich předplatné aktivuje na celý školní rok 2020/2021.

Jak vytvořit třídy a přidat studenty

Skupinu studentů si může vytvořit jakýkoli uživatel. Je to vhodné zejména u rodin, skupin přátel nebo pro firmy. Vzájemně mohou sledovat své pokroky, případně rodič může sledovat aktivity svého dítěte. Jednotliví členové jsou propojeni v rámci skupiny, ale jejich předplatné s tím nesouvisí. Každý ho může mít jinak dlouhé.

Výhodou licence pro celou školu je, že všichni učitelé a následně studenti budou mít předplatné automaticky prodlouženo na celý školní rok.

V levém menu zvolíte Skupiny a pak “nová skupina”. Objeví se vám možnost vytvořit otevřenou či uzavřenou skupinu (viz článek English Me! pro skupiny), vás ovšem bude zajímat poslední možnost, která se vám zaktivuje po uhrazení faktury za předplatné:

Pozn.: Zde vytváříte vždy skupiny studentů, kteří budou mít neomezený přístup do aplikace po celý školní rok. Zvolením jiné možnosti budou mít členové skupiny aktivní jen to předplatné, které si sami uhradili. Pokud jste si vytvořili skupiny ještě před zakoupením školní licence, je třeba založit skupiny znovu, aby pozvaní žáci získali bezplatný vstup do aplikace pod školní licencí.

Máte tedy založenou skupinu, ve které jste pouze vy. V první záložce pak uvidíte přidané členy skupiny, dále pak jejich aktivitu v aplikaci, databázi domácích úkolů a okruhy slovní zásoby. Důležitý prvek je ikona akce, kde máte několik možností.

Skupinu si můžete kdykoli přejmenovat, případně se z ní odhlásit. Důležitá je možnost pozvat do skupiny, protože ve skupině přece nechcete zůstat sami.

Po kliknutí zde najdete heslo. Toto heslo pak předáte studentům, které chcete přihlásit do dané skupiny – ti ho vloží do příslušného políčka u sebe v aplikaci a automaticky se stanou členy dané skupiny a prodlouží se jim předplatné.

Toto heslo pak předáte studentům, které chcete přihlásit do dané skupiny – ti ho vloží do příslušného políčka u sebe v aplikaci a automaticky se stanou členy dané skupiny a prodlouží se jim předplatné.

Podrobný manuál pro studenty

Pro učitele jsme připravili podrobný manuál, který (ze své pozice) mohou zaslat studentům. Učitel si text stáhne do svého počítače a doplní pouze úroveň studenta a heslo pro skupinu. Student pak bude mít podrobný popis, jak se do skupiny přidat. Dokument naleznete zde.

Přidání se do stávající skupiny

Pokud chcete, aby se váš student přidal do stávající skupiny, musí být již zaregistrovaný a musí mít k dispozici výše zmíněné heslo, které vloží do příslušného políčka ve své aplikaci.

Po vložení hesla bude vyzván k souhlasu, že jeho statistiku uvidí učitel. Následně pak s aplikací běžně pracuje.

Vy, jako učitelé, pak máte možnost sledovat aktivitu jednotlivých studentů, včetně detailních výsledků, a také můžete zadávat domácí úkoly. Více v článku English Me! pro skupiny.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

English Me! pro skupiny

Víte, že naše výuková aplikace English Me! se skvěle hodí i pro školní třídy, přátele, kolegy v práci či celou rodinu?

ALL LEVELS

Výuková aplikace English Me! v novém

Naše výuková aplikace English Me! má nyní nový vzhled. Jaké jsme pro vás připravili novinky?

ALL LEVELS

Aplikace English Me! (podrobný popis)

Naši výukovou aplikaci English Me! jsme představili v úplně novém kabátku. Zde je popis všeho, co aplikace umí, včetně novinek.

Komentáře k článku

K článku nejsou zatím žádné komentáře

Přidat komentář