Help for English

Christmas TV ads (3)

ALL LEVELS Vydáno dne 21.12.2020

Další várka anglických vánočních reklam, abyste se dostali do správné předvánoční nálady.



Christmas TV ads (3)

Vánoční televizní reklamy je něco, na co jsou Britové právem pyšní. Některé jsou opravdu povedené, proto jsme vám už dvakrát ukázali krátký přehled toho nejlepšího:

Dnes jsme tu zpět s letošní várkou britských vánočních reklam. Tak se pohodlně usaďte, a můžeme začít. Možná se u toho dozvíte i něco zajímavého.


V Británii se traduje, že Vánoce nezačnou, dokud v televizi neběží reklama obchodního domu John Lewis. Jejich reklama má každé Vánoce dokonce svou premiéru a každý rok patří mezi ty nejlepší. Po odvysílání pak Britové pochopitelně bouřlivě diskutují, jestli se daný rok povedla či nikoli, a jestli byla lepší, než ta předchozí.

Podívejte se na sestřih reklam z let 2007–2019:

Letos se však na sociálních sítích lidé většinou shodli, že nejlepší letošní vánoční reklama je od irské firmy Woodie's, která se specializuje na nářadí pro kutily:

Společnost Marks and Spencer znáte i z České republiky. V Británii mají často velice poutavé reklamy (viz naše předchozí články). Jelikož ale prodává také jídlo, o Vánocích to dává okázale najevo. A umí to udělat velice vkusně. Tady je jedna z mnoha letošních “jídelních” reklam, kde komentář namluvila slavná britská herečka Olivia Colman:

Některé vánoční reklamy můžeme označit jako tear-jerker, což lze přeložit jako doják (dojemný film, kniha). Tear je “slza”, jerk znamená “trhat”, “škubnout”. Takový film z vás prostě ty slzy vydojí…

Letos bychom mezi takové dojáky mohli zařadit reklamu společnosti Erste Group:

Mc Donald's je u nás sice na každém rohu, ale jejich vánoční reklamu v české televizi asi neuvidíte. Jmenuje se inner child (dítě v nás):

Velkolepá reklama společnosti Lego se točila z části i v Praze:

A na závěr něco opravdu vtipného. Americký pořad Saturday Night Live je show plná skečů, která běží na americké televizi téměř nepřetržitě už od roku 1975. Najdete tam vtipné scénky na všemožná témata. Někdy také parodie na reklamy. Zde je reklama na značku automobilů Lexus – ovšem samozřejmě trochu “vzhůru nohama”:



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Christmas TV ads (4)

Opět jsme tu s várkou anglických vánočních reklam, abyste se dostali do té správné předvánoční nálady.

ALL LEVELS

Christmas TV ads (2)

Vánoce klepou na dveře a proto vám dnes opět ukážeme několik anglických televizních reklam, které vám snad navodí tu správnou atmosféru.

ALL LEVELS

Christmas TV ads (1)

Vánoce se nezadržitelně blíží a v hodinách angličtiny možná plánujete tematickou vánoční hodinu. K jejímu oživení můžete použít britské vánoční televizní reklamy, které jsou k dispozici na serveru YouTube.

Komentáře k článku

K článku nejsou zatím žádné komentáře

Přidat komentář