Help for English

Nové poslechové testy v English Me!

ALL LEVELS Vydáno dne 28.12.2020

Aplikace English Me se nově zaměřuje také na poslech s porozuměním!



Nové poslechové testy v English Me!

Dnes jsme spustili zbrusu nový typ testů – testy na poslech s porozuměním.

Zatím se naše aplikace zabývala pouze jazykovými prostředky, především gramatikou a slovní zásobou. Nové testy se ale zaměřují na řečovou dovednost poslech s porozuměním. Jedná se o poměrně unikátní prvek, který skvěle zapadá do celého konceptu aplikace English Me!

Jak poslechové testy fungují?

Z celé naší databáze (desetitisíců vět s nahrávkou) jsme vybrali věty a vytvořili z nich poslechové otázky. Uslyšíte nahrávku věty a máte za úkol vybrat ze tří možností tu, která nejlépe odpovídá nahrávce.

Příklad:

  • Z nahrávky uslyšíte: Let's go, I'm starving!
  • Otázka pak vypadá takto:

Nahrávku si můžete přehrát, kolikrát potřebujete, stačí kliknout na ikonku reproduktoru. U některých otázek je dokonce možnost nechat si přehrát nahrávku více mluvčími, např. Britem a Američanem (např. zde jsou dva reproduktory pro britskou a americkou nahrávku).

Výběr provedete kliknutím na jednu ze tří možností. Po vyhodnocení se vám zobrazí původní text nahrávky (s překladem do češtiny) i vysvětlení odpovědí tak, jak jste u našich testů zvyklí.

Počítač vždy vytvoří test o deseti otázkách pro úroveň, kterou má uživatel nastavenou, a úroveň o jednu nižší. Pokud tedy máte nastavenou úroveň A2 (pre-intermediate), aplikace bude sestavovat test z otázek úrovně A2 a A1.

Kde poslechové testy najdete?

Poslechové testy najdete v sekci Samostudium. Zde jsou původní poslechové doplňovačky (doplňování chybějících částí textu podle poslechu) a jako poslední v nabídce nově najdete Poslech s porozuměním.

Kolik je k dispozici testových otázek?

Celkem máme připravených několik set testových otázek napříč úrovněmi. Pouze pro úroveň A0 (STARTER) poslechové otázky nejsou. Začátečníci se teprve s angličtinou seznamují, těžko by šlo tedy testovat porozumění mluvené angličtině.

Pokud již všechny otázky ve své úrovni vyčerpáte, budou se opakovat (tím ale již začnou postrádat smysl, protože si správné odpovědi budete pamatovat). Na nových otázkách ale průběžně pracujeme a máme v plánu jich mít až několik tisíc.

Poslech s porozuměním vs. Poslechové doplňovačky

K dispozici máme také tzv. poslechové doplňovačky. Ty spočívají v tom, že si poslechnete nahrávku rodilého mluvčího a potom do textu doplníte chybějící slova či fráze (více se dočtete zde). Tento typ aktivity se ale nezaměřuje přímo na rozvoj porozumění poslechu. Procvičíte si v něm schopnost rozeznávat jednotlivá slova, ale nemusíte nahrávce ve skutečnosti rozumět.

V nových poslechových testech naopak musíte rozumět smyslu věty, i když vám třeba nějaké slůvko uteče.

Více o English Me!

Více se o naší aplikaci dočtete v článku Aplikace English Me! (podrobný popis). Můžete si ji také bezplatně vyzkoušet přímo na www.englishme.cz.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Výuková aplikace English Me! v novém

Naše výuková aplikace English Me! má nyní nový vzhled. Jaké jsme pro vás připravili novinky?

ALL LEVELS

Nové věty v English Me!

Co je nového v aplikaci English Me? Počet vět se více než zdvojnásobil.
ALL LEVELS

Článek jako domácí úkol v English Me

Novinka pro učitele, kteří používají aplikaci English Me se svými žáky a studenty.

Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Nové poslechové testy v English Me! 1 5480 Od bami poslední příspěvek
před 3 lety