Help for English

gramatika

 

Ahojte, chcela by som sa vas spytat, ci mate nejake triky na ucenie gramatiky???Vsetko ostatne je u mna v pohode, len ta gramatika mi nejde do hlavy.
NEjake typy??

Mě taky nejde moc do hlavy, ale dost věcí jsem pochopil, při psaní anglických emailů. Člověk tak zjistí kde má nedostatky a zaměří se na ně. Taky jsem zaznamenal docela pokrok při dělání testů na těchto stránkách.

Takže doporučuji neučit se gramatiku jenom z knížek teoreticky, ale hlavně praxí a nezanedbávat testy.

Taky je dobrý si nějakou gramatiku třeba vytisknout na papír a učit se jí třeba v místech, kde člověk normálně kouká třeba do země – cesta autobusem, čekání atd. Každá minuta studia dobrá.

Já hlavně zastávám tu metodu, že si přečtete nějakou gramatiku, nějaké příklady apod. a potom se tu danou strukturu snažíte použít např. v mluvení, v psaní apod, hlavně ve větách, které jsou Vám něčím blízké, jsou o vás, jsou z vašeho prostředí. Např. předpřítomný čas
Naučím se, jak se tvoří
Podívám se, k čemu se používá
Podívám se na příklady
Zkusím napsat nějaké věty o sobě, např. kolik jsem už měl holek, kolik kafí jsem už ten den vypil, že jsem ještě nikdy nebyl v Americe… atd atd. Prostě něco ze života.
Zkusím to samé, podobné příklady v mluvení, zkusím krátce něco vyprávět a používat tu novou gramatiku.

Co sa ma tyka , tak najhorsie su pre mna casy. Ostastne veci typu, predloziek a podobne si pamatam, lebo som to uz pocula , alebo to viem z knih. Ale s casmi je to hrozne.Stale dookola pouzivam len 4 pritomny(jed­noduchy, priebehovy)minuly jednoduchy a buduci jednoduchy. A na ostatne ako si nevedomky zabudam.Je to zlozvyk a teraz sa ho neviem zbavit.A najhorsie je, ze ja ani americanov nepocujem pouzit ine casy, tak sa to nemam ako ani z pocutia naucit a logika na mna nie je, ani poucky. …tak ja neviem…Skusim si zobrat k srdcu aspon radup.Vita …co uz mi ine ostava :oops:

Ono v hovoru se jich ale zase tolik skutečně nepoužívá… v tom běžném. Když ale např. chcete vyprávět příběh (v minulosti), pak se stoprocentně dostane i na jiné časy.

Dakujem, za objasnennie. ESte , ze mame Vas a tuto stranku. Uzasne ako ste to tu vymysleli. Prajem vam vela, vela uspechov :-D

To já mám problém spíše s učením se něčeho nazpaměť. :? Nejhorší jsou pro mě frázová slovesa, která se mnohdy nedají od ničeho odvodit a tudíž je nutné se je víceméně našprtat. Navíc jich je strašně moc a jsou si velmi podobné (obzvláště v rámci jednoho slovesa, jehož význam dost dramaticky mění pouze přidání různých out, in, up, off apod.). Logicky odvoditelná gramatika mi naštěstí do hlavy leze sama. V současné době se snažím hodně číst. Je to pro mě nejlepší cesta jak do sebe nasoukat nějaká ta nová slovíčka, případně fráze, protože při čtení se člověk může kdykoli zastavit a zamyslet se nad jednotlivými slovíčky, případně se i vracet k textu již přečtenému a tak si znovu nově nabyté znalosti oživit. Kdysi jsem si přepečlivě vypisovala jednotlivá slovíčka z textu v naivní představě, že se k nim budu vracet, ale časem jsem zjistila, že je to jen ztráta času. Lepší je snažit se dané slovíčko zapamatovat hned, nějak si ho v textu zvýraznit, protože se pamatuje mnohem lépe v kontextu než samotné, obzvláště vyskytuje-li se třeba v rámci jedné kapitoly častěji. Co mě ale mrzí nejvíc je to, že nemám možnost s nikým mluvit. Za pár minut konverzace týdně v drahých kurzech se mi platit nechce a kolem mě není nikdo, kdo by měl zájem občas se sejít a popovídat anglicky. :-( Tak si aspoň povídám pro sebe, i když si už někdy připadám jak cvok :-D

I frázová slovesa berte jako slovíčka, nemá to s gramatikou skoro nic co do činění. Takže si je vyznačujte v textu, taky se vám budou dobře pamatovat, když je budete mít v nějakém kontextu.

Jasně, však to dělám :-) Ale na rozdíl od ostatních „normálních“ slovíček se mi učí mnohem hůř.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.