Help for English

dotaz

 

Proč je v testu intermediate tenses 1 v 1. otázce …THINK OF OUR NEW TEACHER? a ne THINK ABOUT? Díky

Já si myslím, že think of znamená myslet si něco o někom a think about přemýšlet o něčem. V testu je věta: Co si myslíš o našem novém učiteli?

Přesně tak to je.

nebylo by možné, když se tu bude dělat téma na každý nový dotaz, uvádět už v názvu tématu o čem ten dotaz je ? aspoň ve zkratce. díky.

Zdravím Vás a chválím vaše stránky.Můžete mi poradit pls,na co bych se měla nejvíc soustředit,pakliže za necelé 3 měsíce jedu směr GB?Myslím tedy gramatiku-hlavně časy,které jsou nejpoužívaněj­ší.Zvládám akorát přítomný prostý+průběho­vý,minulý prostý+průběho­vý,budoucí prostý a jakž takž předpřítomný prostý.Určitě nebudu stíhat všechny časy :? ,ale mám neblahé tušení,že je tu ještě trpný rod-u nich častý a co frázová slovesa?Omg :shock: .Prostě-jak zvládnout konverzaci s nejnutnějším minimem.Díky moc!

Asi těžko bych tu na tak malém místě vypsal nějaké základy angličtiny. Určitě bych doporučil nějakou učebnici STARTER nebo ELEMENTARY, a tu si důkladně projít. Tam najdete opravdu ty nejzákladnější jevy. Navíc tam bude základní slovní zásoba, krátké jednoduché články a poslechy. Pokud jsou to tři měsíce, za tu dobu se dá ještě stihnout hodně, pokud člověk chce. A6 budete tam, určitě uvidíte, co potřebujete dohnat.

Help me please,mám otázku ,domácí ukol:doplnit 11 písmenko v řadě JFMAMJJASO,nemůžete někdo poradit,jak na to?Netuším.Pro­sím,prosím,tře­ba inápovědu,já se totiž nerad vzdávám.Dík všem za podnět.

Help me please,kde je psáno, že v anglickém textu – např.v dopise- se píšou velká písmena při oslovení nebo v textu při použití slůvek typu You, Your, Mum, Dad etc. (Je obvyklé, že se píšou u názvů dní v týdnu nebo měsíců.)Byla jsem požádána, abych to vysvětlila a doložila v psané gramatice.
Prosím, pomozte mi, kde to najdu.Moc díky předem.

Mum and Dad se používá v oslovení a pokud ta slova používáme místo jména (takže to je případ i oslovení). Takže ve spojení …MY MOM SAID THAT… bude vždycky malé, ale …MOM SAID THAT… bude velké písmenko (i uprostřed věty). Y ve slově YOU se píše malé, s výjimkou fráze YOURS, YOURS SINCERELY, YOURS FAITHFULLY.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.