Help for English

\"will have been taken\" ?

 

Opakuju si budoucí časy a v učebnici Destination C1C2 jsem narazila na něco, co mi přijde jako chyba, ale vzhledem k tomu, že je to tam víckrát, tak nevím, jestli to třeba není náhodou něco, co neznám:?

Věta: At the end of the summer_____(I/take) the same train to work every morning for 15 years.

– doplnila bych buďto I WILL HAVE BEEN TAKING anebo I WILL HAVE TAKEN. Ve výsledcích je ale ještě jedna pozoruhodná možnost, a to: „I will have been taken“ (tady asi zapomněli „by“…

Věta č.2: Ron´s going to be very surprised when he hears the news. He _____(not expect)it.

řekla bych: He WON´T BE EXPECTING IT (tahle možnost ve výsledcích ale vůbec není, tak by mně zajímalo, jestli je to taky dobře :?: anebo: He WON´T HAVE BEEN EXPECTING IT nebo případně: He WON´T HAVE EXPECTED IT – přičem tato varianta tam taky není, místo toho je tam: „he won´t have been expected“ To se mi nezdá :? :?:

Marku, Romane, pomůžete prosím? :-)

No na to jsem taky krátký…rozhodně se mi to nezdá, ale mně už se toho nezdálo…a pak přišel Marek a řek, že vlastně… :-)
Musíme počkat na něj:-)
Faktem je, že jsem toto spojení ‚vygoogloval‘, ale osobně jsem to nikdy neslyšel.

Ne, tohle je fakt nesmysl. Máte pravdu vy. Já se do té knížky ještě podívám (mám pocit, že ji doma mám), ale věta HE WILL HAVE BEEN TAKEN THE SAME TRAIN je špatně, stejně jako HE WON'T HAVE BEEN EXPECTED IT.

díky. kdybyste se na to chtěl podívat, je to Unit 5 a cvičení D

No jo, věty č. 4 a 9 – fakt to tam tvrdí. Nejspíš copy/paste chybka, kde je v těch druhých nesmyslných možnostech navíc slovo „been“.
Zkoušel jsem na stránkách macmillan.com hledat nějaká errata, nicméně ani ťuk. Zato jsem během těch pár minut narazil na minimálně dva neplatné odkazy :-(.
Ten slovník od nich je sice super, ale jejich web jim image trochu kazí.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.