Help for English

Jak se představovat

 

Dobrý den,
jedna z disciplín FCE je i SPEAKING a jeho částí je něco jako SELF INTERDUCTION – prostě „tell me something about yourself“.
Chci se zeptat jak je to při představování s vyslovování jména.
Když se jmenuju třeba Bořivoj Šindelář, je dobré to vyslovit hezky česky a nebo je lepší říct „my name is BORIVOJ SINDELAR“, tedy bez háčká a čárek?
Děkuji

Rozhodně s háčkem, přece nebudete kvůli zkoušce komolit svoje jméno. Jedna věc je použít anglický ekvivalent (např. PETER místo PETR), ale tohle je něco jiného.

Dobrý den,
jmenuji se Marie, v hodinách angličtiny jsem byla nucena se představovat jako „Mary“ což se mi tedy velice nelíbí :-( Mohu se tedy představovat jako Marie (s angl. výslovností)? Dokonce i váhám jestli je Marie v překladu Mary, v Londýně jsem například viděla takové ty odznáčky, tužky a pod. se jmény, a měli jak Mary, Maria ale také i Marie. Tak tedy nevím jak se vlastně jmenuji :-D

Můžete se jmenovat tak, jak se jmenujete. Samozřejmě pokud má vaše jméno nějaký blízký ekvivalent v angličtině, je možné používat i ten. Já se např. představuju jako MARK (pro lidi, kteří mě neznají) a ti, co mě znají mi říkají MAREK.

Ale myslím, že nikdo nemůže říct, že vy se prostě v angličtině jmenujete tak a tak. Problém je třeba se jmény ONDŘEJ apod, protože Ř vám Angličan nevysloví. Pak je fakt lepší sklouznout k anglickému ekvivalentu ANDREW či jen ANDY.

No co mám potom říkat já se jménem Přemysl :-) …Žádný ekvivalent neexistuje a nějaké nové jméno jsem si vymýšlet nechtěl, takže mi všichni říkají PREMA. No a když se někdo zeptá, jaké je mé pravé jméno, tak jen s úsměvem na tváří říkám:‚You dont wanna know‘

Btw, normalni slovnik neobsahuje preklady ceskych krestnich jmen do angl. Nevite jestli bych neco takoveho nasel na netu?

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.