Help for English

SJZZ

 

Ahoj, ja se chystam k SJZZ take v kvetnu, letosni rok studuji rocni pomaturitni kurz anglictiny, kde se nepripravujeme specialne na zkousky, ale bereme veskerou gramatiku. Nejvíc mi chybi konverzace, rekla bych ze je to problem vetsiny nasich skol. Ja jsem si na zkousku objednala cvicnou sadu od sjs, podle ktere jsem si vyzkousela svou dosavadni znalost, abych zjistila nedostatky. Pisemnou zkousku bych udelala, ale z ustni mam strach. Jsem velka tremistka, tak jsem na to vazne zvedava…Chtela bych se zeptat jak na vás, kdo uz mate zkousku za sebou, pusobila komise u ustni casti? Jestli je ochotna sem tam primhourit oko, poradit a rozmluvit…atd.
Diky a preji vsem, kteri se pripravuji na jakekoli zkousky mnoho uspechu

Mercinka,
ze zkušenosti vlastní a známých vím, že u ústní nechají „propadnout“ jen velmi malé procento lidí. Většinou se snaží pomoci nebo i převést na nějaké jiné téma, třeba město, kde bydlíš, koníčky apod.
Takže bych se toho až tak nebála. Hodně štěstí! Kde tu zkoušku budeš dělat?
(Ty budeš mít písemky asi týden přede mnou – já jdu totiž na všeobecnou. Jenže tam chtějí u ústních reálie, dějiny atd. Právě teď hledám něco k tématu banking a science a marně si snažím vzpomenout, na základě čeho byl ustanoven Commonwealth)

Stázina,
zkoušky dělám v Praze, 16.5., také už jsem zaslechla, že kdo projde písemkama, tak už to udělá. No, jsem na to zvědavá, na všeobecný bych taky chtěla časem jít zkusit, ale to se budu muset ještě učit a učit. A s tema realiema máš pravdu, je to vážně síla, o tom, už musíš něco vědět, to se už jen tak okecat nedá. Ale pokud se tomu věnuješ nebo jsi na vysoký, tak máš asi dostatečnou přípravu nebo ne :o Budu ti taky držet palce a pak si můžem sdělit už vlastní zkušenosti:-)

Ahoj mno já chodim na jazykovku kde se SJZZ dělá a připravujeme se i na FCE a SJZZ mi příjde určitě lehčí, už jen proto, že je tam víc času na míň věcí. JInak obecně je to tak, že SJZZ platí u nás a FCE v zahraničí:)

Mercinka,
Zdravím, jestli ještě není pozdě, chtěl bych se přidat a podpořit tě k ústní části. Pokud skutečně zvládneš písemnou, tak u ústní bych obavu už neměl. Nevím sice, zda je to pravidlo, ale u mě byli zkoušející opravdu moc v pohodě. Když poznali, že o tématu, co sem si vytáh, nemam ani páru, koukli do písemky, pochopili a bylo dobře. Takže nervy bych být tebou klidně nechal doma, hodně štěstí přeju… :-D

Já měla u základní téma „broadcasting“ a větší část zkoušky jsme se bavili o „soap opera“, jak vznikla, jaké znám a na čem běží.
Zpětně si to vybavuju jako příjemný, nekonflitní rozhovor :-)

Zdravím, vykonával jste někdo SJZZ v H.K.? potřeboval bych nějaké info…

ČAu lidi, pro všechny kteří se chystají na Všeobecnou SJZ z angličtiny.23­.11. se koná v Hradci Králové a stojí pouhých 2800,–. Proč to píšu? Protože stojí tolik pouze pokud ji tam skládá 4 a více lidí. Jsme zatím jenom tři. Takže touto cestou zkouším najít toho čtvrtého. Informace najdete na www.oahk.cz jinak všem přeju hodně štěstí.

Hubi,
my jsme tuhle částku na jaře v Liberci platili s podmínkou, že nás bude alespoň 6. Nakonec nás naštěstí bylo, ale bylo to o fous.
Držím palce!

Tak jsem složila písemnou část SJZZ. Za týden jdu k ústní, vůbec nic neumím :oops: Spoléhám se na to, že to nějak „okecám“, procházím si témata a jen tak přemýšlím, o čem bych jim tam mohla vyprávět :-) Nevýhodou je, že nám v Praze neřekli přesné výsledky, prostě jenom uspěla a pozvánka k ústním. Takže pokud to bylo za 3, tak na ústní je jen jeden pokus, nebo ne? Fakt mám strach, pracovala jsem sice přes 2 roky v UK, tak si myslím, že to někde musí být vidět…jenže…nikdy nevíte :-(

Tak to mám :-D Ústní sice probíhala úplně jinak než jsem si představovala. K tématu Health and illness jsem mluvila přibližně asi jen dvě minuty. Celé to probíhalo jako volná konverzace. Opravdu jsem se bála zbytečně. Z písemného testu jsem měla 83b. což mě mile překvapilo. Tak teď můžu z vlastních zkušeností radit, že se opravdu není čeho bát. Připravovala jsem se sama bez kurzů apod. a moc času jsem tomu také nevěnovala. Tak hodně štěstí dalším :-)

Ahoj, chtěla jsem se zeptat – dělám teď v květnu písemné státnice, ale bojím se těch ústních. Prý se tam (na ty ústní) dá jít až v září. CHci se tedy zeptat, nevíte jestli to je pravda a mohu mít takto velkou prodlevu? Díky moc všem :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.