Help for English

preklady cestina - anglictina a zpet

 

Je mozne zde najit nekde vzorove preklady clanku, pisnicek apod?
Jde mi o to abych si preklad vyzkousel a pote zkontroloval.

Predem diky za odpoved

V našich článcích se často objevují příkladové věty, vedle kterých je žlutá ikonka. Po přejetí na ni se objeví český překlad. Můžete je tedy používat jako pomůcku pro překlad – nejdřív si větu přeložit a potom se podívat na náš překlad. Obráceně, z češtiny do angličtiny to ale nemáme.

Dekuji za odpoved

Dobrý den, chtěla jsem si otestovat ve vašem slovníku, jak jsem na tom se slovní zásobou a stala se mi taková nemilá věc. V oddíle „Countries and Nationalities“ jsem dostala v testování česky zadané „Spojené státy americké“. Anglicky jsem napsala, že to je „United States of America“. A ono mi to napsalo, že je to špatná odpověď, že slovíčko United States of America znamená Spojené Státy Americké a že je správná odpověď „United States“. Chci se zeptat, kde nastala chyba? Jestli jsem špatně pochopila zadání otázky na překlad či je více možností, jak odpovědět…

No, to se omlouvám. To on-line prostředí pro zkoušení je trochu omezené, ty lekce jsou z programu Language Lab, který plně podporuje synonyma, tedy bere to jakékoliv zadané množství synonym (objevující se kdekoliv ve slovníku). Ale při převodu na webové stránky to bere pouze to, co je v dané lekci zadané. Takže prosím tu a tam budete muset přežít to, že to po vás bude chtít jeden konkrétní tvar a jiný to neuzná. Ale časem snad i tu online verzi vypilujeme.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.