Hrůza
Já se čím dál tím víc zhoršuju a to jdu v červnu na FCE, já mám
bobky ![]()
Komentáře k článku: Use of English 70d (revision)
Hrůza
Já se čím dál tím víc zhoršuju a to jdu v červnu na FCE, já mám
bobky ![]()
Hrůza
Já se čím dál tím víc zhoršuju a to jdu v červnu na FCE, já mám bobky
Re: Hrůza
Nebo já dělám čím dál těžší testy…
Nebojte, u FCE jde
o víc, než jen o gramatiku. Tam jde především o ‚řečové
dovednosti‘ – umět číst, psát, mluvit a poslouchat. USE OF ENGLISH je
jen zlomek.
omg!
Je to tady furt dokola s tím the dog a dog a já to vždycky spletu!!!!!!!!!!!!!!! Už se na sebe fakt zlobim
Asi jsem si troufla na něco, čemu jestě nestačím
.Ale u toho
mravence jsem si vážně myslela, že jde o celý druh, jako obecný fakt, že
mravenec unese …
Asi jsem si troufla na něco, čemu jestě nestačím
.Ale u toho mravence jsem si vážně myslela, že jde o celý druh, jako obecný fakt, že mravenec unese …
Re:
Jako celý druh se může vyvíjet, zaniknout, vymřít, degenerovat, rozšiřovat se apod. ale takový druh nic nenese, nic neváží apod.
Re: Re:
Moc děkuji, teď už si to budu pamatovat takto. Při této příležitosti Vám ještě chci říct, že si moc vážím Vaší práce a nesmírně obdivuji, co všechno stihnete a zvládnete udělat. Držím palce, ať Vám elán a energie vydrží hodně dlouho.
Takže si musím zopáknout věty časové a předmětné, ale jinak to šlo
,
90%. (BTW jsem ráda, že jsem konečně pochopila ty členy
s živočišnými druhy).
no 60procent není zas taková hrůza. Snažím se dělat testy pravidelně a
pokaždé se něco naučím. Moc děkuji.FCE bych chtěla dělat až za rok, tak
mám ještě času dost. Jinak přeju taky vše nejlepší, chtěla jsem být
první, ale péťa mě předběhla ![]()
Re:
BY THEN – tou dobou, někdy do té doby.
Re:
no, YOU CAN REACH ME… BY THEN – tou dobou už to bude možné
YOU CAN REACH ME … UNTIL THEN – potom už to možné nebude
mmm
tak za 90%,
ale ted je mi ta six feet tall už jasný, to mě vůbec před tím
nenapadlo…
Dobrý den, měla bych dotaz k sedmé otázce. Nemohlo by tam být „come back“ jako „řekni mi, kdy chodíš z práce“? Podle kontextu se nedá poznat, jestli ta osoba ví, kdy obvykle chodí z práce. „will be back“ jsem zavrhla z důvodu, že by to zde znamenalo nejistou budoucnost a v tom případě by mu nevařila večeři, když by si nebyla jista, jestli ji nebude muset několikrát ohřívat.
Dobrý den, měla bych dotaz k sedmé otázce. Nemohlo by tam být „come back“ jako „řekni mi, kdy chodíš z práce“? Podle kontextu se nedá poznat, jestli ta osoba ví, kdy obvykle chodí z práce. „will be back“ jsem zavrhla z důvodu, že by to zde znamenalo nejistou budoucnost a v tom případě by mu nevařila večeři, když by si nebyla jista, jestli ji nebude muset několikrát ohřívat.
Re:
WILL nemusí být nic ‚nejistého‘.
TELL ME WHEN YOU COME BACK by spíše znamenalo, řekni mi, až se vrátíš. Ale asi máte pravdu v tom, že by to teoreticky mohlo znamenat i ‚řekni mi, kdy se vracíš‘.
šok
100%? Nechápu, jak jsem to dokázala, ale bude se mi dneska skvěle
spát. ![]()
Re:
Ne, ve vedlejších časových větách WILL nepřipadá v úvahu.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.