Jej, celý dobře, zase jsem si napravila reputaci z předchozích nic moc
výsledků.
Ale
začínám se lepšit. Snad ty stránky mají na mně dobrý vliv. ![]()
Komentáře k článku: Členy v angličtině (test 1)
Jej, celý dobře, zase jsem si napravila reputaci z předchozích nic moc
výsledků.
Ale
začínám se lepšit. Snad ty stránky mají na mně dobrý vliv. ![]()
Já bych tam taky dala any friends, taky mi to příjde prázdné…
Já bych tam taky dala any friends, taky mi to příjde prázdné…
Re:
„Doesn't have friends“ se běžně používá, i když jistě ně tak často jako to s tím ANY. Znamená to, že nemá přátele (obecně). , verze s ANY zdůrazňuje, že ‚žádné‘.
Diky je to lepsi ![]()
No, jedna chyba…mohlo to být i horší…diky za testiky a spol. hodně
mi to pomáhá ![]()
Hejky, todle je upe bezva, konečně sem to pochopila..
![]()
Ou, tři chybky se vloudily
1 chyba
V předposlední větě se mi zdálo, že se baví o konkrétním filmu. Odpovídá na to, zda viděl Terminátora „Ano, byl to úžasný film“, tak se snad baví o konkrétním filmu? Napsala jsem the, ale podle vysvětlení je tu asi zase mrška chytáček! The by se asi použilo ve větě „The movie was awesome.“?
1 chyba
V předposlední větě se mi zdálo, že se baví o konkrétním filmu. Odpovídá na to, zda viděl Terminátora „Ano, byl to úžasný film“, tak se snad baví o konkrétním filmu? Napsala jsem the, ale podle vysvětlení je tu asi zase mrška chytáček! The by se asi použilo ve větě „The movie was awesome.“?
Re: 1 chyba
Nene, to není chytáček. V článku o členech je to jedno z uvedených základních pravidel – za slovesem BÝT, když říkáte, co je kdo zač nebo co je co zač. Byl to skvělý film – i když je to konkrétní film, říkáte, co to bylo za film, jaký ten film byl. NEURČITÝ člen.
Podobně např. na konci pohádky o Červené Karkulce může být věta SHE WAS A CLEVER GIRL, i když je to konkrétní holčička, Karkulka, o které se v celém příběhu mluvilo.
Re: 1 chyba
Nene, to není chytáček. V článku o členech je to jedno z uvedených základních pravidel – za slovesem BÝT, když říkáte, co je kdo zač nebo co je co zač. Byl to skvělý film – i když je to konkrétní film, říkáte, co to bylo za film, jaký ten film byl. NEURČITÝ člen.
Podobně např. na konci pohádky o Červené Karkulce může být věta SHE WAS A CLEVER GIRL, i když je to konkrétní holčička, Karkulka, o které se v celém příběhu mluvilo.
Re: Re: 1 chyba
No teda, teď jsem si vzpomněla,vůbec jsem o tomto pravidle neuvažovala, jak jsem se soustředila na členy. Pravda, pravda, dobrá chyba, protože na to nezapomenu. Díky.
Asi mám cit na členy. Zatímco v testu For No One jsem pohořel (někde kolem 60% – můuj nejslabší vysledek), v obou doposud absolvovaných testech na členy jsem měl 100%. Zřejmě jsme každý dobrý na něco jiného. Ale jsem rád i za chyby, protože jinak bych se z těch testů nic nového nenaučil. Díky za vysvětlování.
no
lepsim sa ![]()
bez chybičky juchajdá
musíme se radovat z maličkostí ![]()
80%
hm, členy mi nikdy nešli, ale napriek tomu som mal 80%. Vaše stránky mi
veľmi pomohli! Díky. ![]()
super kvíz zvládla sem to na 100% zrovna ted bereme členy ve škole super
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.