Budu psát test na could a would ale nevim kdy a kde to správně použít..
za jakoukoli odezvu děkuju ![]()
Budu psát test na could a would ale nevim kdy a kde to správně použít..
za jakoukoli odezvu děkuju ![]()
Nedovedu si představit, co přesně by v takovém testu mohlo být ani jaký má smysl psát na tyto slovíčka test.
Nejjednodušeji ve zkratce asi takto:
could:
a) minulý čas slovesa can tzn. ‚mohl jsem‘
I could win the race but the motor broke down in the final lap.
b) podmiňovací způsob slovesa can tzn. ‚mohl bych‘
I could help you but I have no reason to do that.
would:
would + sloveso – podmiňovací způsob I would go, I would sleep, I would say etc.
Obě se také dále použivají v kondicionálech, o nich tu máme několik článků. Pak by vás možná mohly zajímat též minulá modální slovesa, ta jsou tu taky vysvětlena.
to pride: řekl bych,že v te vašší první příkladové větě je chyba. Tam by mělo být: I could have won the race…je to podmínka v minulosti…
Nechci si hrát na lingvistu, ale já jsem nepoužil kondicionál. Could have v normální větě znamená něco jako ‚možná to tak bylo, mohlo to tak být‘ což jsem já ale říct nechtěl.
Každopádně cílem bylo ukázat že se používá jako minulý čas od can i jako podmiňovací způsob, což se doufám podařilo.
ja myslim ze i could win znamena dokazal jsem zvitezit,tudiz to znamena ze jsem zvitezil. Sak pockame co na to marek nebo roman. Ps: omluvte muj pravopis. Pisu z mobilu
dokázal jsem zvítězit – to by bylo I WAS ABLE TO WIN.
To jsem ale v té větě říct nechtěl. Co jsem chtěl bylo něco ve smyslu ‚bylu tu ta možnost, že bych vyhrál‘ ne však spekulaci do minulosti s could + min. infinitiv.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.