Help for English

PROSÍM O RADU

 

Chtěl bych se zeptat,jsem začátečník a potřeboval bych často dělat písemné překlady z aj do čj a naopak.Podle čeho se prosim Vás dává dohromady pořadí slov a předložek atd.Slova ve větách jsou pak v překladu v aj úplně přeházená.Myslím tím to,že například,nějaké slovo,které je v čj v nějaké větě na konci nebo uprostřed věty,je pak v aj překladu třeba na začátku.Kdy se kam jaké slovo píše,nebo jaká slova se píší první?Jaké slovo,nebo podstatné jména atd. mají přednost před jinými?Nebo kde bych tu našel o tomto nějaké rady?Děkuji Tomáš

strucne: je nemozne Ti to vysvetlit v jednom(desiatich? stych? tisicich?) prispevku. Zapis sa do jazykovky a uc sa od zakladov. Drzim palce :)

kreed5: jazyk není násobilka. Je to rozsáhlá a komplexní záležitost. Kdyby to šlo tak jednoduše, nebyli by žádní studenti jazyka…

Zkuste článek o slovosledu.

Ale pokud jste úplně na začátku, zkuste můj on-line kurz „Angličtina pro začátečníky“.

Dobrý den,jsem začátečníce na mateřské dovolené a dodělávám si maturitu a podle všeho asi budu maturovat z AJ a moc mi to nejde :? Doporučil by jste mi ,prosím nějakou poslechovou angličtinu,snad mi to pomůže??Děkuji Maj­ka

co myslíte „poslechovou“ angličtinou?

Ano

Omlouvám se,špatně jsem to formulovala. Co bych mohla poslouchat z CD,slovíčka č-a a opakovat si je nebo fráze vět…atd Víte nemám moc času sedět u počítače a tahle forma by mi vyhovovala

tento způsob výuky nedoporučuji ani nepropaguji. Proto ani nemám přehled, jaké produkty jsou k dispozici.

Můžu se zeptat,proč to nedoporučujete??Mys­lela jsem si,že to bude docela fajn na procvičení ?

Protože učit se slovíčka jen tak česko – anglicky, nebo věty česko – anglicky, to člověku moc neprospěje. Nakonec můžete dopadnout tak, že budete umět zpaměti jednotlivá slovíčka, ale nedáte z nich dohrmady větu. A když, budete si ji muset překládat slovíčko po slovíčku, bude to pomalé a kostrbaté.

Přečtěte si naše články jak se učit (v sekci Tipy a Triky).

Moc děkuji za radu a velice chválím vaše stránky!!!!!!!Budou mi určitě velkou oporou ve studiu.

Jestli bych mohla poradit, Já jsem si nedávno pořídila tyto pomůcky: Angličtina 100 cvičení pro lepší porozumění mluvenému slovu. Menší brožura s CD ve formátu MP3. Pokyny co dělat jsou v češtině, např.Poslechněte si nahrávku a pak napiště, který sport popisuje, jinak je to pouze anglicky. Mluví tu srozumitelně v prvních cvičeních pomalu, V zadní části knihy je text anglicky, takže se dá porovnat, co slyším, případně si přeložit neznámá slovíčka. V Englishbooks ji mají i s CD za 179,– Kč

A další kniha – Poslechová cvičení v angličtině od Martina Kučery, zábavná forma, také s CD
Publikace je určena pro středně pokročilé studenty angličtiny jak pro práci ve třídě, tak i pro samouky. Má za úkol formou poslechu a aktivních cvičení upevnit slovní zásobu, gramatické jevy a hlavně naučit rychle porozumět angličtině. Osahuje třicet aktivit, každá z nich je rozložena na dvou stranách.
Levá strana obsahuje stručnou, ale věcnou metodiku k přípravě na poslech. Najdete na ní i výběr méně známých slovíček. Je zde okno s obrázkem, které napovídá, do jaké kategorie aktivita patří: hororová aktivita, legrační aktivita, historická aktivita, aktivita z běžného života. Ve spodní polovině stránky je pak kompletní přepis poslechu, který je možno okopírovat a použít v případě, že nechcete aktivitu využít k poslechu, ale ke čtení.
Pravá strana se cvičeními k poslechu je kompletně připravena k okopírování a rozdání v případě práce ve třídě. Mohou ji však využít i samouci. Celá je pouze v angličtině a je určena k práci s poslechem. Správné odpovědi k aktivitám pak najdete v klíči na konci knihy.
CD namluvili rodilí mluvčí. Některé aktivity dokonce ve dvou provedeních pomaleji britskou výslovností a rychleji americkou angličtinou. Student si může vštípit obě používané podoby jazyka.

Tenhle odstaveček jsem okopírovala!Jsem dobrá, naučili mne to moji přátelé tady na HFE :-D

Také jsem se pustila do poslechů, protože mne štve, že teoreticky už něco umím, ale v praxi je to horší.
Také je dobrá učebnice Pronunciation in Use (je tu recenze), kde je 5 CD, na poslechy určitě lepší, než systém věta anglicky – věta česky.

Přeji příjemné studium.

Jako pomůcku k učebnici na učení slovíček lze využít Langue Lab (odkaz najdete zde vlevo na liště „angl.na webu“). Já upřednostňuji učení se slovíček mimo PC (po cestách) takže používám Euroword (eddica): „vyženete“ si slovíčka z lekce kterou se právě učíte do MP3 a pak „jen“ posloucháte.

Listening jsem začínal tak že jsem si zde v sekci „četba“ stáhnul články které měly současně MP3. Zkuste podcasty na British Counsil (recenze zde na webu) – ty elementary jsou velmi snadné a můžete si k nim stáhnout v pdf i cvičení.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.