I´d love being able to sleep

V intermediate NEW ENGLISH FILE je právě tato věta. Po I would like,I would love je snad vždy infinitiv,ne???

Po samotném like ,či love to bych brala,buď všeobecně třeba s hobby je ing,a u jedné konkrétní akce inf.,ale tady??? :shock: Nebo being s vlastnostmi I don´t like being stupid.

Má tam být infinitiv TO BE.

A v té učebnici to máte někde ve cvičení nebo v článku nebo kde?

Dokonce je to ve vysvětlení gramatiky str.134,část 3C ve Student'sbook,v bí­lém obdelníku vpravo úplně dole.

Cože? Ve vysvětlení??? A jak to vysvětlují???

one example is- I would like to be able to ski.
then- I would love being able to sleep late at weekends.
Ajaj teď jsem tu větu konečně napsala celou,ale stejně tam ing nesedí,nebo snad ano???TO by pro mě byla velká novinka,opravdu jsem to neslyšela.

explanation – you can use be able to in the present,past,fu­ture,present perfect and as a gerund or infinitive.

no, já myslím, že tam omylem dali to WOULD, že v té konkrétní větě má být jen I LOVE BEING ABLE TO SLEEP LATE AT WEEKENDS. V tomto tvaru dává větší smysl než ve tvaru I WOULD LOVE TO BE ABLE TO SLEEP LATE AT WEEKENDS.

Moc se soustředili na ten tvar BEING ABLE TO a málo na to, jak tu větu začali. Myslím, že je to prostě nějaká chyba z nedopatření.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.