U me to funguje! Funguje to u tebe?

Nejak fakt nevim, jak prelozit tyhle vyrazy ve smyslu na PC. Jakoze chci nekomu sdelit, ze mi to funguje na PC. Mu to treba nefunguje a mi to funguje a chci to oznamit. „It works by me!“ To bude asi nesmysl co?

Pre fungovanie stroja, prístroja, PC by som použil „run“ .

Me se konkretne jedna o software, ale zajimalo by me i hardware. Takze run, ok. Ja si ale prave nejsem jist tim „by me“, nebo „by you“ jako u me, u tebe. Jeste abych to objasnil. Tady to „u me“ neni mysleno jako „u me doma“ treba. Ale jako „u me“, „mi“.
Jina situace:
U me s pokoji doma vypadne eletrina a ja pujdu za sousedem/spolu­bydlicim a polozim otazku: „Does the electricity work by you?“ (asi bych se zeptal radeji „in you appartment/in your room“), ale pro situaci abych osvetlil co tim myslim, chci se obecne zeptat, jestli mu to funguje.

„It runs on my PC.“ ma napadá ako prvé, ale či to je dobre ???

Nevím to přesně, ale setkala jsem se s : My PC is out of order.- nefunguje, My PC operate.-funguje.
A pokud se právě bavíte, My PC is/isn't operating/fun­ctioning.
Pokud je věta s run, řekla bych, že předložka je in my PC.
Ale berte mne s rezervou, zdaleka ještě nemůžu radit ostatním. :-D

„Ale berte mne s rezervou, zdaleka ještě nemůžu radit ostatním.“ … podobne :-)

Pokiaľ ide o „in“ – ak by to bolo „vo vnutri v tej šedej krabici“ nefungujúci napr. procesor tak ok … pokial ide o software tak by som dal „on“ .
Myslím, že by to bolo pochopené, ale či je to dobre ???

Kto rozlúšti túto záhadu ??? :-)

it runs on my PC – funguje to na mém počítači (nějaký program či aplikace, hra apod.)
it works on my PC – funguje to na mém počítači (nějaká funkce, prvek, úkon apod.)

Všem děkuji za odpovědi :-). Budu to vztahovat teda ke konkretní věci.

Jenom se ještě zeptám „It works by me.“ jako „Mě to funguje“ je teda nesmysl?

Joo, a u mně, abych tohle uměla, to bych musela rozumět i tomu počítači. Asi jsem nepochopila otázku a brala jsem to jako celek, nebo co. :oops: Prostě další důkaz, že se musím ještě hodně učit a hlavně se necpat, kam nepatřím.
Ale zass jsem si z toho něco vzala a naučila. Díky.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.