Help for English

An Overview of Australia

Komentáře k článku: An Overview of Australia

 

rivalita

mezi dvěma sousedicími, myslím že se to tak dá říci o Novém Zélandu a Australii, panuje rivalita, jakožto mezi každýma sousedama. Rivalita je hlavně ve sportu (rugby, cricket…). Z toho plynou take vyrazy kterymi se nazývaji. Austrálani nazývaji zelandany „kiwaci (kiwi people)“ a zelandani australány „ozici (aussie people)“…to jen taková technicka poznámka :)

Překlad

Nevíte někdo jaký mají tyto věty doslovný překlad? Nějak se mi to nedaří přeložit :1. A watchful eye is advised given the presence of the Great White Shark in the area. 2. The federal powers are mapped somewhat after those in the United States, but no bill of rights exists 3.Long distance transportation changed that designation.

tak jsem na to přišel :-D

1. V této oblasti je doporučována obezřetnost daná výskytem Velkého bílého žraloka.

2. Federální pravomoce jsou zmapovány do jisté míry po těch z USA ale nemají listinu základních práv a svobod.

3. Dálková změnila toto pojmenování.

Tak snad to není špatně :?

Re: rivalita

Když oni se takhle nazývají sami. Novozélanďané o sobě prohlašují s hrdostí, že jsou „kiwi“ a australani se svojí láskou ke zkracování pro sebe ani kratší název už nenašli:) Tyhle přezdívky s rivalitou nemají moc společného. Tu lze spíš nalézt ve vtipech a vzájemných narážkách na akcent. Viz nedávný zápas v rugby a komentář: Australia 34, New Zealand sucks (kiwi výslovnosti skóre 6 bodů:)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.