Help for English

IELTS

 

ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemá nějakou zkušenost s touto zkouškou? Nevíte jaké jsou dobré učebnice pro přípravu?? Taky jsem slyšela, že je o něco lehčí zde dosáhnout vyššího skore než kdybych dělala CAE či CPE, nevíte co je na tom pravdy? :-)

Zkušenosti nemám, jenom chci napsat, že se mi líbí, že vlastně tuto zkoušku neudělat nejde, hold prostě můžete ke konci mít úroven nižší, než jste mysleli, že jste, ale pass/fail systém tu není, to může být pro některé výhoda. :-D (kterou bych ted já při čekání na výsledky CAE strašně uvítala)

Je pravda, že IELTS má platnost 2 roky?

Na tuto zkousku se taky chystam, takze prakticke zkusenosti zatim nemam. Ale nerekl bych ze to je lehci, proste dostanes bodove ohodnoceni ktere je potom porovnatelne se cabridge zkouskami. Pokud jde o ty materialy, tak ja zatim pouzivam to, co jsem nasel na netu…

Zkousky IELTS a TOEFL maji platnost jenom 2 roky. Cambridge ESOL zkousky (FCE, CAE, CPE) maji platnost neomezenou.

Ahoj. Chci se vas zeptat, jsem v Anglictine na zacatku delam ji aktivne cca tri mesice a jsem na urovni pre- Intermediate. Ziju aktualne na Novem Zelandu takze se s Anglictinou setkavam aktivne kazdy den.Chci v urcite dobe slozit zkousku IELTS. Mate nekdo pojem jak dlouho muze trvat dosahnout potrebne urovne? Diky.

No, už mám IELTS za sebou, tak kdyby někdo nutně potřeboval poradit…tak jsem k dispozici :)

kiwimira – záleží jakou úroveň chceš dosáhnout a jaký typ IELTS (general english, academic english) chceš dělat…ale já bych ještě nějaký čas počkala..třeba reading je dost těžký, myslím, že bez solidní úrovně intermediate by to šlo dost těžko udělat..ikdyž, záleží jak kdy..ale já měla četbu o vývoji podmořské elektrárny a bylo to těžké dost, i pro advanced člověka. Asi bych na tvém místě zkusila PET, FCE…anebo zkusit si nějaké past papery a uvidíš.

Ahoj Tin.
Moc diky za komentar. Jak rikam jsem v Anglictine prakticky novacek takze se ucim za pochodu a zvolil jsem metodu- skoc do more a plavej… A odjel jsem na Novy Zeland kde jsem par mesicu a kazdy den se prokousavam komunikaci. Ale k veci. Uvazuju o Permanent Resistent a nebo Working Visa tady na NZ. A oni chteji dolozit zkousku IELTS jako jednu z podminek k vizu. Nevim presne jakou uroven to se v pruvodci nepise. Je jich vic? Jen me zajimalo a zeptal jsem se lidi kteri maji s AJ zkusenosti jak dlouho muze cloveku ktery je v anglicky mluvicim prostredi trvat nez dosahne potrebne urovne a jak moc je to tezka zkouska. Diky vsem a hodne zdaru s Anglictinou.

Ja se o tu samou vec zajimam v souvislosti s Australii a tam toje tak, ze zalezi na zakladejakeho povolani se uchazis o ten trvaly pobyt. Vim ze napr. zdravotni sestra musi delat academic, ale u vetsiny odbornych povolani (trade) je to general. To same plati o poctu bodu ktere musis ziskat. Ale detailni informace by si mel urcite najit na webu spravovanem NZ vladou.

No tak tedy: Nice to meet you Ausie! Jak jsi se propasoval do Australie? Pres skolu? Nechces pokecat jinde at tu nezabirame misto? Muj mail je miracila@yahoo.co.nz.
Jinak diky vsem, jen pro upresneni meho dotazu.Samozrejme si info dohledam, jedna se mi ale o obecnou radu ohledne predpokladane delky potrebne k dosazeni teto zkousky. Beru vas jako studijni profiky pro ktere bude hracka rict treba: Joo IELTS to znam ta neni moc tezka, tu jsem delal ucil jsem se kazdy den jako p..o a za sest a ctvrt mesice jsem byl ready…:] Tak takhle nejak:] Hezky den.

Ahoj kiwimira. Jak uz tady bylo naznaceno, zkouska IELTS se neda neudelat. Zalezi jenom kolik dosahnes bodu. Proto si musis nejdriv stanovit nejaky svuj ‚cil‘ a potom podle neho postupovat. Jenom pro predstavu vam jsem napisu takovou stupnici podle ktere to posuzuji jazykove skoly v zahranici.

Proficiency – CPE, IELTS 7–9
Advanced – CAE, IELTS 6–7
Upper Intermediate – FCE, IELTS 5–6
Intermediate – PET, IELTS 4–5
Pre-Intermediate – IELTS 3–4
Elementary – KET, IELTS 2–3

Přesně tak, IELTS nemá jen jednu úroveň, je to taková průřezová zkouška, vlastně ji může dělat každý a podle počtu bodů se ukáže, jakou má úroveň..kandidát může dosáhnout úrovně advanced nebo pre-intermediate (podle počtu bodů). Tak teoreticky, ale prakticky třeba získat nějaké body z readingu, kde jsou všechny části docela těžké..je pro někoho, kdo by měl úroveň KET podle mě spíš jen tipovačka..

Můj kámoš jde studovat do Londýna vejšku. Aby ho přijali potřeboval nějaký certifikát – bud CAE, TOEFL 93+, IELTS 6.
Pro jistotu zkusil zkoušky dvě: TOEFL měl 101 a IELTS 6. Obě mu tedy stačili na zapsání na Kings College.

Mohu se zeptat co jde studovat?

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.