Help for English

Učebnice angličtiny pro střední školy

 

Ahoj,od září nastupuji poprvé jako externí učitelka AJ na střední odbornou školu a potřebovala bych poradit s volbou učebnice pro 1.ročník SŠ. Nemám pedag.vzdělání (praxi ano), mám pouze FCE, takže doufám, že mi zde nějaký otrlý pedagog ze SOŠ či SOU poradí. Srovnávala jsem Streetwise, Matrix, Headway a Opportunities, z čehož mi nejlépe vyšla posledně jmenovaná učebnice. Uvítám i odkaz na nejlevnější e-shop dané učebnice (www.svetucebnic.cz). Za deset dní mám vznést návrh na učebnici, takže díky za „kvapnou odpověď“ !!! :?

M. **

já doporučuji www.englishbooks.cz, pro objednávky pro školy nabízejí 15 procent slevu oproti doporučeným cenám.

Co se učebnic týče, HEADWAY není vůbec kurz pro teenagery, ten je psán primárně pro dospělé, proto texty nejsou pro teenagery tak motivující a zajímavé, jako např. v Matrixu. Matrix je výborná učebnice, ale zase je určená spíš pro gymnázia, řekl bych. Nemá taky úroveň pro naprosté začátečníky, úroveň FOUNDATION se hodí pro ty, kteří už na ZŠ měli angličtinu a základy mají položené. Ale zase je to hodně dobrá kniha.

NEW OPPORTUNITIES zas tak dobře neznám, ale myslím, že bude z nich nejvhodnější. Je tam příjemná i ta cena, protože HEADWAY je skutečně hodně drahá záležitost.

Děkuji moc za odpověď, hodně jste mi pomohl. Ačkoliv má den 24 hodin (jak jste se někde zmínil), nechápu, jak stíháte takhle rychle reagovat.Přeji stále hodně energie.

Ještě jsem zapomněla..Neznáte nějakou publikaci na zpříjemnění vyučovacích hodin, např. nějaké „hry“ na procvičení jistého jevu?Narazila jsem na jednu publikaci, ale ta byla spíše věnována začátečníkům. Možná je to tím, že ti starší už si hrát nechtějí.Určitě existuje něco i na tomto serveru, ale kde? :-)
Děkuji.

Já používám na zpříjemnění písničky, video, a počítače. Na počítači se dá dělat hodně věcí, aby se u toho nenudili a aby používali angličtinu. Vyzkoušejte např. moji hru TEN LITTLE INDIANS (je zdarma) a nebo program LANGUAGE LAB (ten už zdarma není, ale demo si můžete u nás stáhnout). Jsou tam různé hry, které se dají hrát se studenty v hodinách (křížovky, něco jako scrabble – i pro dva hráče, atd. atd.). Já to v hodinách hodně používám.

Jinak publikací s hrami a zábavnými aktivitami je hodně… pokusím se nad tím zamyslet a něco doporučit. Teď z fleku mě nic nenapadá.

Díky, díky. Budu se těšit na další doporučení.

Tak už vím, podle čeho budu učit : Angličtina s bontonem. Uááááá a já vybrala takovou krásnou knížku, barevnou, anglickou. No, holt jsem ve sboru nejmladší, tak se musím podřídit. :-( (Asi pro to, že je nejlevnější…?)

Nojo, no. Tak to na školách bohužel občas chodí. Hlavně že ne Angličtina pro JŠ…

Hm..už se s tím budu muset smířit. Jak píšete, mohlo to být horší..:)

A podle jaké učebnice učíte vy? My ve škole máme každej rok jinýho učitele, kterej učí podle jiný učebnice, takže vlastně neděláme nic jinýho než objednáváme nový......... :?

Já používám MATRIX od Oxford University Press. Už několik let. Ale rád taky učebnice měním, pořád učit to samé je někdy na hlavu.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.