Help for English

CAE přípravný kurz - tipy?

 

Ahoj :) Ráda bych si udělala zkoušku CAE a hledám vhodný kurz (Praha). Váhám mezi Tutorem a JIPkou. Máte s nimi nějaké zkušenosti ať už kladné či záporné? Případně doporučili byste mi jiné JŠ? Ještě bych asi měla napsat, že bych upřednostnila víkendový kurz. Děkuju moc a přeji krásný den :)

Já se přidávám také, avšak v oblasti Olomouc či Prostějov.
Nemáte někdo již nějaké zkušenosti? Nejlépe dobré..

Tak s CAE kurzem nemám přímou zkušenost (dělala jsem ho bez kurzu a necíítm se ochuzená, ale je to dost individuální, neberte ten koment zle), ale chodila jsem na TUTOR na přípravu na vysokou školu a přesto, že jsem se snažila z hodiny si vzít co nejvíc a připravovala jsem se, moc mi to nedalo, sice jsem se dostala, ale zásluhou jejich kurzu, to si nemyslím, někteří vyučující mi přišli takoví učitelé na 60%, hlavně někteří ti rodilí mluvčí, je fajn, že jsou rodilý, ale pokud nemají metodiku, tak je to tak maximálně na konverzaci .....

Krik:
Mela jsem v tutoru dva kursy anglictiny, konverzaci pro stredne pokrocile s rodilym mluvcim a nebylo to spatne. Potom jsem mela kurs na pripravu FCE a bohuzel rodily mluvci na poslech, konverzaci a writing byl uplne k nicemu, chodil pozde na hodiny,obcas neprisel vubec,hodiny nemely zadnou strukturu. Zhruba mesic pred zkouskou nam ho vymenili a pak uz to bylo lepsi. Na Use of English a reading jsme meli Cesku, a to bylo dobré. Presto si myslim, ze nejvic mi dala priprava doma. Urcite zalezi na tom, na koho narazis. Mela jsem tam treba i kurs francouszstiny a ten byl vyborny.

Krik:
Já dělala loni CAE rychlokurz v Akcentu a mohu jedině doporučit.
Září až prosinec (dá se přihlásit i později), 6 hodin v kuse s 3 učiteli. Akorát je to v pátek odpoledne.
Mají tam myslím i jiné kurzy na pozdější termíny, ale na víkend asi nic :?

(A kdybys náhodou měla zájem, tak tu mám teď novou nepotřebnou učebnici CAE Result, která se v tom rychlokurzu používá, a kterou se momentálně snažím prodat – viz burza. Konec reklamy:o)

Ja můžu doporučit na přípravu ke zkouškám jazykovou školu Channel Crossings. Chodila jsem do kurzu jak na přípravu na FCE, tak i na CAE a obě zkoušky jsem potom zvládla. Byla jsem spokojená i s lektory a přístupem v jazykovce. A hlavně mají učebny v centru v Lazarské. Klidně se mrkni na webovky (www.chc.cz)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.