Help for English

It don\'t mean

 

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakto, že třeba britská zpěvačka Lily Allen, ale i plno dalších lidí říká spojení jako třeba it don't mean ...... když slyším u američana he don't třeba, tak to i pochopím, ale u britů mě to udivuje. Děkuju :)

vy si myslíte, že Britové jsou slušňáci a mluví spisovně zatímco Američani zase mluví všichni jako dlaždiči? Tohle je naprostý omyl.

No, na jazykovce jsem získala ten dojem, že línější, co se týče gramatiky a mluvení jsou spíše američané, ale možná to bude spíše tím, že jsem měla starší učitele.

Takže by se tohle dalo brát jako slang?

na američanech není nic línějšího než na britech. I v Americe jsou inteligentní učení lidé na úrovni, kteří mluví spisovně. A v každé zemi jsou obyčejní lidé, kteří mluví obyčejně, nespisovně. V Británii i v Americe stejně.

Nevím, proč učitelé vzbuzují ve studentech dojem, že americká angličtina = nespisovná angličtina. To je holý nesmysl. Britská angličtina umí být úplně stejně nespisovná, jako ta americká.

Ano IT DON'T je nespisovná verze používaná jak v Británii tak v Americe.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.