Help for English

Jak na to: Slovní zásoba

Komentáře k článku: Jak na to: Slovní zásoba

 

Word Manager – SUPER

Stále jsem se nemohl odhodlat a utratit pár korun za nějaký program na výuku slovíček. Nakonec jsem se odhodlal a zakoupil Váš Word Manager a ačkoliv to možná vyzní, že dělám reklamu tak SUPER. Už si začínám i pamatovat jak se slovíčka píší, protože když jsem se je učil do teď, spíš jsem koukal na výslovnost. Tady je spousta metod jak ho do hlavy dostat snad na delší dobu. Je to teror, když vám stále podstrkuje program slovíčka, která si nepamatujete :)
Takže díky za tyhle stránky.

Fajn článek

Tento článek je moc super. Pořád mám problémy zapamatovat si slovíčka. Minulým rokem jsme se ve škole učili pomocí testů a pak jsme z toho měli prověrku. Vždy jsem si je pořádně zapamatovala, ale postupem času toho bylo čím dál víc a najednou se mi vše vytrácelo z hlavy a nedokázala jsem si zapamatovat ani nová slovíčka, i když jsem si udělala přes 100 pokusů… Tak určitě všechno z možností vyzkouším a pokusím se i mluvit a psát. Moc ráda píšu a jsem často užvaněná, ale zatím mi to jaksi v angličtině nejde… Tak se pokusím zdokonalit se:)

Super článek

po dlouhé době života jak na angličtinu efektivně objasněno stručně a jasně :) díkys :-D :idea:

Dobrý článek

moc dobrý článek. Celkem se divím, že nějaké z těchto metod používám aniž bych o nich slyšel ale
v červnu mám dělat FCE zkoušky a největším problémem , který mě brzdí jsou SLOVÍČKA a tím je bohužel na nic vše! – u poslechu můžu rozumět všemu ale když nerozumím klíčovému slovíčku tak … u čtení to samé a
už mi zbývají jen 4 měsíce. čas ubývá ale práce přibývá a začínám to vidět bledě. I když mám chuť, motivaci, mám i ten čas, kterého je hrozně málo. Mám šanci to někam za ty čtyři měsíce ještě někam dál dotáhnout se slovní zásobou? kolik slovíček je asi smysluplné se denně učit ?

slovní zásoba

Výborné názorné príklady ako sa učiť slovíčka. Pre mňa je problémom kvantum slov v jednej lekcii /150/ a anajmä takých, ktoré sa nedajú predstaviť, abstraktné slová, ktoré sa nedajú nakresliť a pod. Tie si veľmi ťažko pamätám

Pro nová slovíčka a idiomy (z knih, filmů, článků, atd) které ještě neznám jsem začal používat slovní banku. Vnímám jako lepší mít nová slovíčka rozdělená do tématických okruhů, snáze se tak zapamatují. Mohu jen doporučit, je to opravdu užitečná věc. Díky.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Pilda vložený před 17 lety

Když jsem se učil anglicky teprve pár dní a četl jsem si tenhle článek, tak jsem si myslel, že to, že je potřeba se človíčka nejenom naučit, ale umět si je představit spíš taková ta výkladová fráze.

Postupem času jsem přišel na to, že je tomu skutečně tak, protože jsou tři druhy slovíček:

1) Slovíčka, které si lze představit, třeba podstatná jména – taková slovíčka se dají zapamatovat velice snadno.

2) Potom jsou slovíčka, které si sice nelze přímo představit, ale člověk si na ne lehce vzpomene, protože jsou třeba součástí jména nějaké oblíbené věci (třeba hudební kapela a tak), nebo se v češtině používá převzaté slovo (třeba INTERRUPT – interupce, LECTURE – lekce, EVENTUALLY – eventuelně…)

A úplně nejhorší slovíčka, která se ani nedají představit ani neznáme, ani nejsou součástí něčeho co známe (BESIDES, APPEAR…).

Pro jistotu upozorním, že EVENTUALLY neznamená “eventuálně”. Viz toto heslo.

Děkuji Vám za spoustu skvělých tipu na učení anglických slovíček.

Nedávno jsem začal používat další metodu k tomu, naučit se znát aktivně nová slovíčka, o kterou bych se zde rád podělil.

Ze slovní banky, kam si zapisuji nová (ještě neznámá, nebo pasivně naučená) slovíčka na které narazím v textech a knihách, si vyberu jedno slovíčko, které napíšu do samostatného dokumentu, pro který jsem vymyslel název “slovíčko dne.” Tento dokument ve wordu mám na umístěný na ploše, abych ho po zapnutí počítače mohl snadno otvírat. Zvolené slovo mám tučně a velkým písmenem napsané na první stránce toho dokumentu a na stránce druhé je český překlad, na který se dívám jen když si nemohu vzpomenout, co dané slovo znamená. Nad daným slovíčkem pak přemýšlím,(i podle tipů v tomto článku) tak dlouho, dokud se mi při příštím otevření dokumentu jeho význam automaticky nevybaví. Možná, že takovéto nabývání slovní zásoby někomu může připadat hloupé, či dokonce směšné, ale mě to začalo bavit. Tenhle způsob je pro mě taky docela efektivní, i když trochu pomalejší, což mi však nevadí, protože při své stávající úrovni slovní zásoby už se nepotřebuji učit slovíčka tak rychle.

Ahoj, rád bych nahlásil chybu v článku. Na konci článku je nefunkční odkaz na okruhy slovní zásoby.

Dobrý den.

Pro rozšiřování slovní zásoby používám 5 oblíbených knih v angličtině .Jsou to encyklopedie a populárně naučné.Používám zvýrazňovače ve třech barvách, zelený je pro známá slova v užitečných spojeních,oranžový pro částečně známá slova,červený pro neznámá slova a gramatiku.mikro­tužkou vepisuji přepis výslovnosti a překlad.Neznáma slova a překlad si nahrávám na diktafon a píši do sešitu.Používám google.Nejvíce mne baví,když jsou neznámá slova v písních.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.