Bylo to vidět AŽ

Bylo to vidět až do jeho pokoje.

it was to see up to his room?

Nejsem si jist zda použít until,ale pokud se nepletu,until souvisí s časem..etc..

Díky moc

Moc nerozumím větě… co přesně chcete říct?

A ano, UNTIL souvisí s časem, takže zde určitě ne.

You can see even in his room.

Even se tu přímo nabízí, jen bych to trošku poupravil, aby to vystihovalo původní větu: You could see it even in his room.

Taky moc nechápu původní větu. Dle mého nedává smysl. to jarmi1: Myslím, že ve vaší větě chybí předmět.

myslím, že Cheerry chtěl říct toto:

stojí na chodbě a na konci chodby jsou otevřené dveře do pokoje, ve kterém bydlí člověk, se kterým Ch. zrovna mluví. Bylo vidět až do jeho pokoje.

Když já nevím jak tam ten předmět vložit :-(

You could see it even in his room. – mohl bys to vidět dokonce i v jeho pokoji.

:-D EDIT: až po desátém přečtení už vidím „to“ v úvodní větě, chjo :-)

Bylo to vidět až do jeho pokoje. – He could see it from his room.

It was seen from his room mi nějak nejde. Používá se to takto?

Tady je jen vidět, že se prostě automaticky z jednoho jazyka do druhého překládat nedá. Vždy je důležitý smysl, který tu chybí a nebo není vůbec jasný. Do té doby, než ho autor dotazu vysvětlí, nemá cenu polemizovat a navrhovat překlady.

Marek Vit: +1

Omlouvám se,hned připojím kontext.

Paprsek z laiseru byl tak sílný,že šel (byl) vidět až do jeho pokoje.

Ray of the laiser was so strong?...........

Díky moc.

Asi mam nedostatecnou predstavivost, ale v jake situaci by clovek rekl neco takoveho?

Použijte „as far as“

vždyť ten český překlad je uplně jasný …mě to smysl dává…stejně tak třeba: Hudba hrála moc hlasitě, bylo to slyšet až u mě v pokoji. možná se to tak říká jen na moravě :D

Mě šlo hlavně o to jakou předložku zde použít :-D

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 13 lety

Omlouvám se,hned připojím kontext.

Paprsek z laiseru byl tak sílný,že šel (byl) vidět až do jeho pokoje.

Ray of the laiser was so strong?...........

Díky moc.

Takže asi: The laser beam was so strong it could be seen as far as his room.

A připojím ještě prosbu: vaše příspěvky/ dotazy by byly vyřešeny mnohem rychleji, kdybyste hned na začátku osvětlil kontext. Šlo by to napravit? 8-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.