koncovka slovesa

koncovka slovesa ve 3.os.j.č. končí buď základně s nebo to je stejné jako u pods.jmen.

watch=he watchES play=playS atd.

Je to tak,nebo tam něco z toho neplatí?

Díky moc.

Dost dobře nerozumím na co se ptáte.

“končí buď základně s” – nechápu

“nebo to je stejné jako u pods.jmen.” – co je stejné jako u podst. jmen? Co mají podst. jména se slovesy?

“Je to tak,nebo tam něco z toho neplatí?” – cočeho neplatí?

Ale zkusím takhle: Když končí sloveso na X, S, O, SH, CH následuje ve třetí osobě u present simple “-es”, jinak pouze “-s” přečtěte si tento článek

Množné číslo u podst jmen: přečtěte si tento článek

Pravidla pro přidávání S na konci podstat.jména v množném čísle, nebo na konci slovesa ve 3.os.j.č. jsou stejná. Jinak taky nechápu dotaz…

Orim to nakousl.

sloveso watch=ve 3 osobě watches watch=jako hodinky=watches

Chtěl jsem jen naznačit že jestli je přidávaní koncovek u podstatných jmen stejné jako u 3.os.j.č.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od orim vložený před 13 lety

Dost dobře nerozumím na co se ptáte.

“končí buď základně s” – nechápu

“nebo to je stejné jako u pods.jmen.” – co je stejné jako u podst. jmen? Co mají podst. jména se slovesy?

“Je to tak,nebo tam něco z toho neplatí?” – cočeho neplatí?

Ale zkusím takhle: Když končí sloveso na X, S, O, SH, CH následuje ve třetí osobě u present simple “-es”, jinak pouze “-s” přečtěte si tento článek

Množné číslo u podst jmen: přečtěte si tento článek

PS:Díky za přidání adresy,u článku jsem přehlédl hlavní náplň kterou jsem potřeboval.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.