překlad

Někdo je za dveřmi, právě jsem slyšel zvonit zvonek. – Someone's at the door, I've just heard the bell ringing. Může to tak být?

Spíše I'VE JUST HEARD THE BELL RING.

Jinak ano.

Aha, děkuji. A v tom vašem případě je ‘ring’ podstatné jméno? Pokud by to bylo sloveso, tak by muselo být ‘…the bell rings’ nebo ‘…the bell rang’, ne?

A ještě jeden překlad: Byl jsem u babičky. – I was at my grandma nebo grandma's? Kdy se dává to ‘s’ za podst. jm. a kdy ne?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od oops vložený před 13 lety

Aha, děkuji. A v tom vašem případě je ‘ring’ podstatné jméno? Pokud by to bylo sloveso, tak by muselo být ‘…the bell rings’ nebo ‘…the bell rang’, ne?

sloveso; zkratka ten dotycny slysel zazvonit ten zvonek. Ani v cestine to necasujeme ani nesklonujeme.

A ještě jeden překlad: Byl jsem u babičky. – I was at my grandma nebo grandma's? Kdy se dává to ‘s’ za podst. jm. a kdy ne?

I was at my grandma's (house).

Odkaz na příspěvek Příspěvek od J-i-r-i vložený před 13 lety

I was at my grandma's (house).

Takže jsou obě možnosti správně?

Ne, RING je sloveso. Slyšel jsem ho zazvonit. Více viz článek o vazbě předmětu s infinitivem.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.