Research paper

Zdravim.

Tak sme z čista jasna dostali za úkol vymyslet název pro Research paper, téma literatura / kultura, rozsah 4ooo-5ooo slov.

Samo o sobě by to nebylo tak těžký, háček je v tom že to má být založený na “kulturním artefaktu”, což v tomhle případě bude asi ideálně knížka, a taky v tom, že vlastně nemáme nic vymýšlet ani psát, ale jen sehnat data na to téma od lidí kteří už se tím zabývali a nejspíš tim podložit různé citace z té knížky. Jako zdroj těch informací bude samozřejmě sloužit internet a jejich publikace k tomu tématu.

Problém je že klasiky sem zrovna tolik nepřečet a u většiny témat mi přijde, že pokud ho udělám tak konkrétní jak se po mně žádá, tak nikde žádné informace nenajdu.

Můj jediný dosavadní nápad byl “Kamera jako prostředek narušování našeho soukromí, založeno na 1984 od George Orwella”, jenže mám pocit že na tohle téma nebude prostě možné najít dost článků, knížek nebo publikací od věrohodných zdrojů, abych na něm mohl svou práci založit.

Takže pokud by vás nějaké téma napadlo, rád bych znal váš názor.

Díky

Ondra

Vážně nikdo nic ? Nechci po nikom aby cokoliv psal za mě, jen jestli nečet něco na co by se dal udělat zajímavej výzkum :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Onsatko vložený před 13 lety

Vážně nikdo nic ? Nechci po nikom aby cokoliv psal za mě, jen jestli nečet něco na co by se dal udělat zajímavej výzkum :-)

Zkuste vydržet, někdy to prostě chvíli trvá :-) A přesouvám váš příspěvek do kategorie Ostatní, tady spíš radíme s gramatikou a slovíčkami. :-)

Klasický univerzitní research paper. Důležité je vybrat něco, kde SKUTEČNĚ vy nebudete muset nic vymýšlet. Pokuc chcete Orwella, vyberte Orwella. Důležité potom je to téma zúžit na něco konkrétního. Já bych to ve vašem případě nehnal do narušování ‘našeho’ soukromí, protože to je tak široké a neuchopitelné. Spíše se zaměřte jen na to, co v té knize je, tedy např. na téma SOUKROMÍ v té knize. Ale jen v knize. Nemůžete řešit soukromí v naší společnosti apod. A na to už určitě spousta kritiků něco napsala.

Než se pustíte do zužování, najděte si nějaké kritiky Orwellových knih… určitě tam získáte přehled o tom, co všechno se v těch knihách dá vidět a zkoumat. Třeba tam přijdete ještě na zajímavější téma.

Já to pojal přesně obráceně, ale když nad tím teď tak uvažuju tak je pravda, že pokud to téma “Soukromí” vztáhnu skutečně jen na tu danou knížku, bude to asi podstatně konkrétnější než se zabývat celou společností.

1984 sem teď přečet česky i anglicky, nějakou kritiku a názory taky.. Ale vážně mi dělá problém to téma natolik zúžit, protože nemám představu JAK by to mělo vypadat ani s čím srovnávat, jelikož sem podobnou práci ještě nikdy nedělal.

Každopádně moc děkuji za pomoc, zkusím vyštrachat ještě něco konkrétnějšího.

Mrkněte na internetu na nějaké vzorové ‘research papers’, abyste měl zhruba představu, co se očekává. Není to žádná věda, jen to prostě není VAŠE úvaha ale prostě práce se zdroji.

Doporučoval bych přečíst ještě nějaké kritiky a zkusit tam najít např. jednu věc, o které píšou různí autoři třeba z různých stran. No a vy to prostě potom dáte dohromady.

Důležité je mít nějaký argument. tedy nějakou TOPIC SENTENCE, něco, co vlastně celá vaše práce bude tvrdit. TO by mělo být možné vyjádřit jednou větou. No a potom tu větu prostě musíte ‘obalit’ příklady, názory kritiků, citacemi…

Příklad takového Reasearch paperu zaměřeného na román Kurta Vonneguta najdete např. zde: http://www.oocities.org/…/kv_sh5.html

Jinak na tom Orwellovi bych zase tolik netrval, ale je problém vymýšlet téma na něco co sem nečet :-D A přijde mi že ke klasikám bude při výběru vhodné otázky možné najít daleko víc zdrojů.

Tak se tady objevil váš další příspěvek než sem poslal ten svůj, ta nemožnost editovat mě jednou zničí. Hned se na to kouknu a zkusím teda najít něco, co se u kritiků objevuje víckrát, jen z jiných pohledů.

Já zase preferuju NEKLASIKY. Protože právě o těch klasikách toho bylo napsáno už tak strašně moc, že je těžké se v tom orientovat a napsat něco smysluplného. Moje noční můra byla např. psát něco o Shakespearovi. Můj oblíbenec byl zase na druhou stranu právě KURT VONNEGUT, kterého jsem si na uni půjčoval skoro na jakoukoliv esej, kterou jsme měli psát. Tedy pokud to šlo.

Těch zdrojů nepotřebujete stovky… stačí dva hlavní a několik drobnějších. Zhruba kolik stran, tolik je dobré mít různých zdrojů. :-)

Tak on můj prapůvodní záměr byl Harry Potter, jelikož je to něco k čemu mám vztah, co sem přečet několikrát česky i anglicky, viděl filmové adaptace apod. Jenže jsem nad tím ztrávil hrozně času a nevymyslel nic natolik konkrétního nebo důležitýho, aby se tím někdo zabýval a čí práci bych mohl využít jako zdroj.

Proto jsem se uchýlil ke klasice, nejdřív sem zvažoval Gone in the Wind a něco o otroctví, ale jelikož mě tlačí čas a tohle není zrovna nejkratší knížka, rozhodl jsem se pro toho Orwella.

Tak jsem to přečetl a napadá mě.. jak zněl ten “topic sentence” u Slaughterhouse-Five co ste psal ?

Jinak se ještě snažím přijít na téma co bych moh napasovat na toho Pottera, ten Orwell je fakt poslední řešení. Myslíte že se na to dá najít nějaké zajímavé téma ?

Co třeba Harry Potter versus náboženství – propaguje HP křesťanství, okultismus, černou magii, …? Hlavně v USA měli někteří představitelé církví s HP docela problém, takže o zdroje by neměla být nouze.

Zrovna na vztah vůči náboženství sem koukal, ale to je podle mě hrozně obecný téma. Taky mě napadlo něco ve smysl co je čistá fikce a co má reálný základy, jako třeba vaření lektvarů, lítání na koštěti, přeměna ve zvířata, takový ty věci za co se ve středověku upalovalo. Problém je že sem zase nedokázal přijít s ničím konkrétnějším.

Náboženství, do toho bych se vůbec nepouštěl, pokud nestudujete religionistiku a­pod.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.