Research paper

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Onsatko vložený před 13 lety

Tak jsem to přečetl a napadá mě.. jak zněl ten “topic sentence” u Slaughterhouse-Five co ste psal ?

Jinak se ještě snažím přijít na téma co bych moh napasovat na toho Pottera, ten Orwell je fakt poslední řešení. Myslíte že se na to dá najít nějaké zajímavé téma ?

Ta esej, co jsem posílal, není moje, nevzpomínám. Ale jednoduše v celé práci by mělo být patrné nějaké tvrzení, které je uvedeno v úvodu, v práci je vystvětleno a prokázáno, a v závěru je ještě jednou shrnuto.

A co se Harry Pottera týče, do dle většiny akademiků NENÍ LITERATURA. Tedy pokud studujete ‘pop culture’ nebo dětskou literaturu, potom se tím akademici budou možná chtít zabývat, ale literáti určitě ne. na to pozor. :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 13 lety

A co se Harry Pottera týče, do dle většiny akademiků NENÍ LITERATURA. Tedy pokud studujete ‘pop culture’ nebo dětskou literaturu, potom se tím akademici budou možná chtít zabývat, ale literáti určitě ne. na to pozor. :-)

To je přesně to čeho sem se obával a jeden z důvodů proč sem si řek že na první práci radši zůstanu u těch klasik :-) Mam toho dneska až nad hlavu, pořád přemýšlim, ale to “Soukromí” v rámci knížky je vcelku rozumný nápad.

Jen abych v tom měl jasno – ty zdroje co hledám.. může mezi nimi být i něco na téma Soukromí obecně ? Nebo to musí být vážně jen zdroje které se zabývaly problematikou Soukromí v tom 1984 ? Protože to jsou většinou jen úryvky na internetu, poznámky, recenze a podobně. Nejsem si jistý jestli sem se vyjádřil tak aby se to dalo pochopit :-D

No, myslím, že aby to mělo smysl, mělo by to být o tom románu. Teď jde o to, jaké máte zdroje… věřím, že o Orwellovi byly napsané nejrůznější práce. Hledejte v literárních journals publikovaných různými univerzitami apod. O Orwellovi bude možná i nějaká kniha a tak.

Teď je otázka, jestli Vám stojí za to se v tom tak hrabat, tedy jak moc důležitý tento research paper je, Taková vě c dá prostě práci.

Uděla bych to tak, že bych si NEJDŘÍVE prošel ty kritiky a vybral si něco, co je tam třeba hned jasně na očích. Pokdu to uděláte obráceně, tedy vyberete si již velmi zúžené téma a POTOM si budete na to hledat podklady, bude Vás to stát hodně času, námahy a možná i peněz. To bych tak řešil třeba až pro diplomku či bakalářku. Jestli je to jen nějaká semestrální práce… sázel bych na jistotu a hledal optimální poměr mezi výsledkem a vynaloženou námahou. :-)

Ono to totiž může být i nějaká analýza hlavní postavy, hlavního tématu…

Je to semestrální práce no. Myslím že kdyby to byla bakalářka tak už bych věděl co a jak :-D Zítra se na to ještě podívám a možná téma úplně změním, k tomu soukromí sem vážně moc podkladů nenašel. Takže to zkusím z druhého konce a uvidíme.

Tak jsem zjistil že najít reference není tak jednoduchý jak sem čekal. Hledal sem několik knížek co se týkaly 1984, abych z nich případně vybral jiný téma, ale krom prodeje na amazonu nebo ve sbírkách za 10–90$ sem vůbec nic nenašel.. Ono taky kdo dá na internet knížku zadarmo :-)

zkuste google.com/books pro knihy a taky google.com/scholar pro nejrůznější akademické publikace. Někdy je tam celá věc, někdy jen úryvek, někdy jen resumé. Ale dá se něco najít.

Na literaturu se mi taky osvědčily svazky Contemporary Literary Criticism… u nás v knihovně v Pardubicích je mívali… nevím, jestli se dají ještě někde v knihovnách dohledat.

Google Scholar a Books jsem zkoušel, zítra se teda ještě kouknu do knihovny. Díky za tipy.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.