Help for English

Angličtina do sluchátek

 

Dobrý den,

angličtinou se zabývám v poslední době častěji a častěji a zrovna hledám, jak se pustit do dalšího stupně – tedy přehrávání si angličtiny do uší. Jsem přibližně intermediate (a potřebovala bych se během půl roku dostat na level upper-intermediate – FCE).

Mohli byste mi prosím doporučit nějakou učebnici (nejsem si ani přesně jistá, co by bylo nejvhodnější) v mp3 nebo na cd?
Dívala jsem se na internet a moc mě nezaujala ani tolik zmiňovaná Magická angličtina (nejspíše tím, že je určená „falešným“ začátečníkům).

Můžete mi prosím poradit?

Dějuji moc.

Zapomněla jsem zmínit, že bych upřednostňovala učebnici, která naučí aktivnímu používání gramatických jevů (a to i anpříklad ustálených spojení a idiomů) a rozšíří slovní zásobu.

S porozuměním angličtině (a to i rychlé a plynulé) problém nemám. Spíš bych si něco chtěla osvojit i sama.

Samotným posloucháním se nemůžete naučit angličtinu aktivně používat. Zázračné metody – těm nevěřte. Žádné zázraky (alespoň v této oblasti nejsou). Není těžké se naučit anglicky, ale chce to čas, vytrvalost atd atd… však to znáte.

I ony zázračné metody spíše fungují na tom principu, že člověk do toho dá několik tisíc, tak se přinutí se tím nějakou tu hodinku denně zabývat. Ale pak je otázka, jak by se za tu hodinu denně naučil s jinými, spolehlivějšími a ověřenějšími metodami… asi DALEKO víc.

Pokud chcete vědět, jak se efektivně učit, přečtěte si mé články JAK NA TO v sekci Tipy a Triky.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.