Je zde dostatek gramatiky na přijímačky na VŠ?

Chtěla jsem se zeptat autorů těchto stránek, jestli na těchto stránkách najdu vše potřebné ohledně gramatiky na úrovni B1-B2. Chystám se na přijímací zkoušku na VŠ z angličtiny na úrovni B1-B2 a nechce se mi zatím investovat do gramatické učebnice. Děkuji

Jsem si zcela jist, že když projedeš všechny testy na úrovni B1-B2, současně projedeš gramatické články, nebudeš mít problém.

Ale rozhodně doporučuji projít články (gramatika, slovíčka) i pro nižší úrovně. Protože spousta studentů je dejme tomu B1, ale mají občas základní nedostatky úrovně třeba A1. Je to prostě fakt… :-)

Já si taky myslím, že tu je spousta gramatiky, která by měla stačit a naprosto souhlasím s panem Svozílkem, že by sis měla projet i články nižší úrovně. Sama jsem jasným příkladem. Umím dělat testy na B2-C1, ale v testu na úrovni A1 udělám chyby :-D

Děkuji za rady. Hned se na to vrhnu a snad to vyjde. :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Majulis vložený před 13 lety

Děkuji za rady. Hned se na to vrhnu a snad to vyjde. :-)

Držím pěsti! Jen jedna technická: na kterou VŠ se hlásíš, že tam stačí B?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Ing. Tomáš Smutný vložený před 13 lety

Myslím, že to bude nějaká pajda ne? Tam většinou nepožadují tak vysokou úroveň jako třeba na fildě…

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Ing. Tomáš Smutný vložený před 13 lety

Děkuji. Hlásím se do Plzně na pajdu – Anglický jazyk se zaměřením na vzdělávání. Na přijímačkách se na počítači skládá Oxford online placement test. Obsahuje Use of English (testuje se gramatika a slovní zásoba) a poslech. Na stránkách katedry píší, že předpokládaná znalost je na úrovni B1-B2.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.