Would have

Zdravím,

je možné použiť “WOULD HAVE” s “opakovacím” významom? Napr.

“And when it was raining, our children would always get down to studying. They'd go out then and the rain would have stopped.”

alebo:

“The examination would always have finished by 11. That used to be the rule.”

Vopred ďakujem.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Ales1603 vložený před 12 lety

Zdravím,

je možné použiť “WOULD HAVE” s “opakovacím” významom? Napr.

“And when it was raining, our children would always get down to studying. They'd go out then and the rain would have stopped.”

alebo:

“The examination would always have finished by 11. That used to be the rule.”

Vopred ďakujem.

Já osobně jsem o tom nikdy neslyšel.

Já bych použil klasicky would.
They would go out and the rain would stop.
The exam would finish by 11.

would have +ed bych bral jako to co se stane, když je splněna nějaká podmínka…tedy součást conditional sentences. Ale určitě počkejte, protože možná existuje nějaká vyjímka.

WOULD se používá, když se něco opakovaně děje. Těžko to lze vztáhnout na to, že déšť už skončil. To bych bral jako stav, je po dešti. Takže WOULD tam nemá co dělat.

Tak potom môžem použiť USED TO miesto WOULD?

“… the rain used to have stopped.” ? Alebo by bol lepší variant predminulý čas? – “… the rain had stopped.”

já bych tam použil jen předminulý. Osobně bych tu větu stejně formuloval jinak. To Vaše AND se mi tam nelíbí. Děti chodívaly ven a déšť už skončil?

Would jsem myslel, že tam patří “gramaticky” nějak jsem neřešil význam. Věta mně moc smysl nedávala, resp. viz dole.. Taky bych tam dal předminulý pokud to má být:
Vždycky vyběhli, když bylo po dešti,

Já jsem si to původně vyložil tak, že Vždycky, když vyběhli, déšt pokaždé ustal. (Tedy ne až po dešti.)

Ještě mě napadá… THE RAIN WOULD HAVE STOPPED by šlo, kdyby to bylo vlastně jakoby předbudoucí čas posunutý do minulost. Tedy až vyběhnu, déšť už ustane (bude po něm). Ale v minulosti.

Ale ta původní otázka byla jestli would have bude mít tu funkci “opakovací”. Ale použití předminulého času nebo posunutého předbudoucího v příkladech jsou vlastně časové věty, nejde o opakování v minulosti.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od swimmer vložený před 12 lety

Ale ta původní otázka byla jestli would have bude mít tu funkci “opakovací”. Ale použití předminulého času nebo posunutého předbudoucího v příkladech jsou vlastně časové věty, nejde o opakování v minulosti.

Ano, já vím. V opakovacím významu ne, jak jsme psali výše.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.