Podsednout někoho

Dobrý den, jakým spojením, bych vyjádřil, že mě někdo podsedl, nechci vědět věty typu: Sedl sis na mou,židli…ale přímo spojení “Podsednout někoho”

Díky za pomoc

co to znamená česky? :D

To má být vtip?…

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Gizzy vložený před 12 lety

To má být vtip?…

vůbec ne … omlouvám se za svou češtinářskou nevzdělanost,ale hledal jsem to i ve slovníku, googloval jsem a nevím, co tím myslíte

znám jen “zasednout někomu židli” ..pokud teda myslíte toto …podsednout někoho jsem nikdy neslyšel…možná pocházíte odněkud, kde se to tak ale říká :)

Ne, v pohodě, myslel jsem, že to má být vtip…ano jde mi o zasednutí, tam odkud já pocházím zase zasednutí je španělská vesnice.

Zasednout někomu → Took sb's seat

Zasedl jsi mi → You took me seat :)

Priznam sa, tiez som to bez kontextu najprv nepochopil, az ked si spomenul tu ‘zidli’, az vtedy mi doslo, co asi myslis a vynorili sa mi spomienky z tretej triedy zakladnej skoly, kedy to niektore moje spoluziacky ako ‘cool slang’ pouzivali :D

Kazdopadne sklamem ta, ale vety typu ‘sedl sis na mou zidli’ asi pocut budes, kedze nie kazda fraza ci idiom v cestine ma aj svoj presny ekvivalent v anglictine… cize viac ako ‘he stole my seat’ alebo ‘he took my seat’ ti poradit neviem.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.