Fantasy literatura

Dobrý večer. Čtete také někdo fantasy v AJ? Já jsem teď přečetla několik knížek od Marion Zimmer Bradley a ty se četly moc dobře. Také jsem zkoušela Harryho Pottera, ale od 4.dílu to je docela “drsné”. A pokud má někdo rád upíří romance, tak Twilight, nebo Upíří deníky jsou také poměrně jednoduché. Teď pátrám po něčem dalším… Můžete mi, prosím, doporučit něco hezkého (a dobře čitelného)?

Dobry den, mne osobne se dobre cte Pratchett, i kdyz jsou jeho dila spise parodii na fantasy. Za vyzkouseni clovek vsak nic neda.

• Christopher Paolini – Eragon, Eldest,…
  • Peter V. Brett – The Painted Man, The Desert Spear TTT
  • Terry Goodkind – The Wizard's First Rule TTT

Percy Jackson + Heroes of Olympus – super čtení a jednoduché.
No a pak čtu Tolkiena, ale jestli ti dělal problém Harry od čtyřky, tak to nebude to pravé ořechové pro tebe.

A sice není to fantasy, ale super čtení je i Hunger Games.

Díky za tipy. Teď čtu Heroes of Olympus a čte se to moc dobře (Percyho mám už přečteného). Kdybyste měli někdo něco dalšího, budu vděčná. Ještě jednou díky…

A Wrinkle in Time je jednoduche na cteni a je to fantasy.

Četla jsem ještě House of Night od Castových, prvních pět knížek je fajn, jednoduché čtení, ale pak už je to nuda, kdyby to bývaly byly ukončily na osmé knížce, bylo by to mnohem lepší. Asi chtěly více vydělat nebo co, ale spoustu lidí to odradilo od čtení, protože tam začaly nesmyslně nastavovat omáčku. Ale začátek je fajn, taková upíří slaďárna pro holky.

Pak jsem – díky trailerům na film – narazila na The Mortal Instruments… Nakonec mě od pořízení a četby odradila (díky bohu) tato recenze, u které jsem se ale neskutečně zasmála. Tak doporučuji aspoň tu recenzi, je fakt dobrá. :-)

Jo a The Little Prince – klasiku – jsi četla? :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 12 lety

Jo a The Little Prince – klasiku – jsi četla? :-)

Přiznám se, že mě nikdy teda nenapadlo řadit Malého prince mezi fantasy… :D

Malého prince jsem kdysi zkoušela číst česky a musím přiznat, že jsem ho nedočetla ani do půlky.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 12 lety

Přiznám se, že mě nikdy teda nenapadlo řadit Malého prince mezi fantasy… :D

Pravda, jak se to vezme… :-)

Malého prince jsem kdysi zkoušela číst česky a musím přiznat, že jsem ho nedočetla ani do půlky.

No, abych pravdu řekla, nejlepší je v originále. :-)

A co John Moressy a (mj.) jeho Kedrigern? Četla jsem to jenom česky (takže neodhadnu úroveň obtížnosti), ale fantasy to je a vtipná.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Geo vložený před 12 lety

A co John Moressy a (mj.) jeho Kedrigern? Četla jsem to jenom česky (takže neodhadnu úroveň obtížnosti), ale fantasy to je a vtipná.

Pardon, je to Morressy

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.