Help for English

úvodní hodina

 

Chtěla bych se zeptat, jaké aktivity volíte pro úvodní hodiny. Jde mi o to, jak nenásilně studenty rozmluvit a zároveň zjistit, jak na tom jsou.

Já používám např. to, že se mezi sebou ve dvojici představí, odkud jsou, povolaní, apod. a pak to přeříkaj třídě (tohle má různé variace – data v bublinách, 4 věci z batohu, které je vystihujou, 4 slova, která je vystihujou – proč a jak, apod.) a poté, když to má úspěch a studenti mluví, tak třeba každého “zpovídám”, co toho a toho baví apod. … samozřejmě to jde hůř, pokud se jim mluví těžko, ale když je dostatek otázek, každej student musí něco říct … co se týče zjištění znalostí jako takovejch, používám např. to, že se jich zeptám, jakou znaj gramatiku, Present simple, Cont. Past, Will apod., záleží na úrovni, pak ji řeknu, ať napíšou vět u Present Simple, předaj sousedovi, ten jí napíše v Pres. Cont. předá sousedovi, ten jí dá do Will a takhle to pokračuje dál

Jak to děláte vy?

Já používám občas některou z jednoduchých her, co tu máme k vytištění:

GAME – nouns (pomůcka nejen pro učitele)

HEXAGON (game with words)

super, děkuju :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Sharci vložený před 11 lety

super, děkuju :)

Není zač :-) V té sekci pro učitele je toho mnohem víc :-)

S tou gramatikou bych se asi dost bál.:)
Já naopak všem na první hodině zdůrazňuju, že gramatika je prostředkem, ne cílem výuky, protože vím, jak se jí všichni přinejmenším bojí. ;-)

Je mi jasný, že gramatika není oblíbená, proto na ni chci jít zábavnou formou :-) ať je to jak chce, je potřeba :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.